Домашно масло от джинджифил

Джинджифиловото масло е отлично лечение за много различни заболявания, което се използва в много култури от векове.

Джинджифилът е една от най-здравословните храни в света.Маслото от джинджифил  има антиоксидант но, противовъзпалително, антисептично, патогенно и болкоуспокояващо действие, стимулира храносмилането и апетита, подобрява обмяната на веществата в организма и помага за бързото възстановяване на силите, с успокояващо дихателната система действие, стимулира нервната система и паметта, успокоява депресия и безпокойство.

Джинджифилът произхожда от Китай и е използван от хилядолетия от източните народи. Известен е като една от най – здравословните храни и е богат източник на минералите магнезий, калий, желязо, манган, магнезий, мед, цинк и фосфор, витамини В3, В6 и С, аминокиселини и др.

То стимулира стомашните сокове, подобрява храносмилането и повишава апетита. При гадене, диария, запек, махмурлук, газове в стомаха, стомашни спазми. Стимулира лошото кръвообращение, при разширени вени и висок холестерин. Действа сгряващо и болкоуспокояващо при настинка, кашлица, възпалено гърло, бронхит и асма. Облекчава мускулни болки – артрит, ревматизъм, навяхвания и разтягания. Премахва лошия дъх в устата. Дезинфекцира въздуха.

Как да си направим масло от джинджифил?

 Всичко, от което се нуждаете, е една чаша пресен корен от джинджифил и една и половина чаши зехтин.

Изплакнете корените под хладка вода и оставете да изсъхнат за един час. Вземете ренде и настържете джинджифила. Сложете го в огнеупорна купа или в малка тавичка, добавете зехтина и сложете във фурната, предварително загрята до 70 градуса, за два часа. След това прецедете маслото през тензух в чиста бутилка. Маслото ще остане свежо до шест месеца, при условие че го съхранявате на хладно място.

Може да харесате още...