Билки за болки в ставите

Един ден се събуждате, чувствайки се малко по-сковани от обикновено, опитвайки се бързо да разсеете тази мисъл с първата чаша кафе. Всяка сутрин започва да се появява скованост и в крайна сметка коленете ви започват да “пукат” и болят, когато ставате бързо от леглото.
Понякога движенията ви са по-трудни и имате единични болки в ставите. Може ли това да е предупредителен признак или индикация за дегенеративен артрит? Е, ако сте над 50 години, тогава шансовете се увеличават. Но същото важи и ако сте по-млади и енергични.

Артритът е ставно заболяване, причинено от възпаление. Симптомите включват болка и дискомфорт, ограничаване на движенията ви. Има два основни вида заболявания на ставите. Нека обърнем малко повече внимание на остеоартрит:

Хрущялът образува защитно вещество в края на костите, където са свързани със ставата. Когато хрущялът между ставите започне да се износва, тялото ви се опитва да реши проблема чрез образуване на кости (чрез разтягане или свиване на сухожилията) – и това причинява типичната болка.

Остеоартритът

Остеоартритът е възпаление на костите и ставите, обикновено се появява в напреднала възраст, но може да бъде и наследствено, поради нараняване или да се прояви при хора със затлъстяване.

Ревматоиден артрит

Точната причина за ревматоидния артрит все още остава загадка, но според много специалисти това е възпалителен „отговор“ на организма, при който имунната система реагира мигновено на възпалителни инфекции. Има същите симптоми като остеоартритата , но прави ставите подути и крехки.

Лечение и странични ефекти

Една статистика е особено шокираща: пациентите се оплакват, че една трета от месечните им разходи отиват за лечение на стомашни разстройства, причинени от лекарства за артрит. Ето защо се обръщаме към алтернативна медицина или лечение с билки, без да забелязваме странични ефекти.

Билки за болки в ставите

1.Чили – това е мощна билка с противовъзпалителен ефект. Доказано е, че червеният пипер забавя симптомите на артрит . Той носи облекчение на ставите, като стимулира отделянето на ендорфини в тялото.

2.Джинджифил – двама от трима души, които редовно употребяват силно концентрирани дози джинджифил, съобщават за намаляване на болката. Джинджифилът е също страхотно противовъзпалително средство, което чрез затоплящ ефект върху ставите води до бързо облекчаване на болката.

3.Салвия – изчиства токсините и свободните радикали от телата ни. Съдържа летливи масла, за които е известно, че имат лечебни свойства.

4.Босвелия (или известна като индийски тамян) – Тази билка помага на съединителната тъкан да се самолекува, като поддържа кръвообращението в тялото, подобрява мобилността ви, премахва отока в ставите. Освен това има противовъзпалителен ефект.

5.Дафинов лист – пречиства ставите. Вземете 5 г дафинови листа и ги оставете да ври около пет минути в 300 мл вода. Оставете сместа да престои 4 часа в плътно затворен съд. Пийте на малки глътки в рамките на 12 часа! Повторете процедурата три дни, като ядете само веган / вегетарианска храна.

6.Лечение с див кестен
Настържете малко диви кестени. Поставете ги в буркан и напълнете с камфоров алкохол. Затворете го много добре и го оставете на прозореца. На шестия ден отворете буркана и добавете една чаена лъжичка амониев хлорид и една чаена лъжичка рафинирана сяра (от аптеката). Затворете отново буркана много добре и оставете за два дни на слънце, като от време на време разклащате. На седмия ден сложете една чаена лъжичка лечебен терпентин от аптеката. Намажете с тази смес болните стави. Използвайте много пъти за пълно възстановяване.

7.Стара народна рецепта “възкресява” ставите
Настържете 1 кг моркови. Направете компрес, поставете найлон отгоре, увийте с марля или кърпа (стегната превръзка) и задръжте компреса 24 до 48 часа. покривайки цялото коляно (или става). Разстелете морковите, за да покриете цялото коляно/ставата от всички страни

Може да харесате още...