5 отлични рецепти за красота

Бъркането на маски в домашни условия има и много силен антистрес ефект. Отделете час за себе си, направете си маска, погрижете се и за тялото, и за душата си. А резултатът ще видите почти веднага.

Папая за мека кожа – вярно е, че папаята е по-скоро добра непозната, отколкото любим летен плод на нашите ширини, но пък вече го има и по нашите пазари и не пречи да се възползвате от полезните му съставки във всички негови форми. Домашната маска с папая се прави съвсем лесно.

Обелвате папаята, махате семките и половината намачквате с вилица. Слагате така полученото пюре на лицето си за около 15 минути и измивате с хладка вода. Резултатът е мека и подхранена кожа.

Сусам за ексфолиране и подхранване – сусамените семенца съдържат мастни киселини, които подхранват кожата, а ситно смленият сусам действа и като ексфолиант.

Частичките премахват най-горния слой клетки, а съдържащите се в семенцата масла омекотяват кожата. Смесете две чаени лъжици сусам с 2 супени лъжици зехтин и използвайте сместа като душ гел. Разбира се, след това трябва да измиете добре зехтина от тялото си и да не забравите да сложите хидратиращ лосион.

Блестяща коса със сода за хляб – не е тайна, че содата за хляб има широко приложение в кухнята.

Но е така и в банята. Смесете една лъжичка сода за хляб с количеството шампоан за едно измиване и нанесете върху косата. После изплакнете по обичайния начин и ще получите блестяща и чиста коса.

Зехтин за подхранване на косата – едно яйце и две лъжици зехтин – тази маска може да се превърне в любимия начин за прекарване на двадесетина минути на спокойствие.

След като нанесете сместа на косата си, покрийте главата с шапка за баня и кърпа. После измийте косата с шампоан, а колкото до резултата – няма да съжалявате.

Точков масаж с орехи – ореховите черупки са подходящо средство за масажиране на стъпалата.

Сложете единия си крак върху два или три ореха и движете стъпалото си напред-назад. Така ще стимулирате нервните окончания, разположени по стъпалото, и ще подобрите кръвообращението си

Може да харесате още...