Разкрасяващи процедури,които можем да си правим в къщи.

Съществуват много рецепти за красота, които можете да приготвите в домашни условия, а кухнята ви вероятно съдържа много от съставките.

Маска за подхранване кожата на лицето

  Разбийте един жълтък с равна част студено,неварено прясно мляко.Нанесете върху почистено лице и масажирайте.Изчакайте жълтъка да изсъхне и измийте с хладка вода или чай от лайка.

ЗА ОКОЛО ОЧИТЕ
Един дребен картоф винаги държа в хладилника, а понякога и във фризера. Ако очите ми са подпухнали или оттекли, вадя картофа, разрязвам го на две и поставям върху очите. След няколко минутки няма и следа от подпухването.

Лайка

Отново при подпухнали и зачервени очи. Памучни тампончета, леко напоени (не прогизнали) с отвара/чай от лайка, слагам върху найлон във фризера. Когато се наложи, вадя ги и ги налагам на очите

Зехтин

Добро средство за грижа за околоочния контур. Намазвам малко и оставям да попие или избърсвам със салфетка след няколко минути. Правя го доста рядко обаче, подади наличието на безброй кремове за около очи. Желателно е зехтинът, който ползвате за разкрасяване да е студено пресован и extra virgin.

За коса
Никога не мийте косата си с гореща вода! За сметка на това, измиването й с хладка към студена вода ще й придаде допълнителен блясък.
Търкането на краищата с кърпа води до накъсването им! Вместо да правите това, бършете косата си с кърпа от корените към дължините.
За освежаване на блясъка на косата, но може би неприятно като аромат, е изплакването на косата с ябълков оцет. Освен това, този ефикасен трик ще направи косата ви мека и гладка!
И не на последно място, никога не си лягайте с мокра коса. Влагата може да доведе до образуването на бактерии, както и до схващания на врата.

Сухи устни

Необходими са: олио от  жожоба или масло от шеа

Нанесете олиото от жожоба на устните си преди лягане. То има способността да овлажнява кожата, благодарение на богатото си съдържание на витамин E. Съдържа също така цинк, мед и йод. Маслото от шеа се извлича от ядката на дървесния вид шеа. В Африка се използва от хилядолетия за лечение на суха кожа.

Маска за лице с лимонов сок:

1ч.л.хума,1ч.л.кис. млеко,1ч.л. лим. сок,1ч.л. сода бикарбонат

Разбъркват се добре и се нанасят на измито лице.След 15 мин. се измива с хладка вода.

Маска за мазна кожа срещу черни точки:
1 лъжица лимонов сок
1 намачкан домат
1 лъжица овесено брашно
Смесете съставките, най-добре в блендер. Нанесете като маска върху чиста кожа и оставете да действа 15 минути. Отмийте с топла вода и попийте с кърпа.

ПРОТИВ ЦЕЛУЛИТ

Отново кафе и зехтинВече коментирах маската по-горе, но в случая, за по-интензивно действие, може да се покрие с найлоново фолио и да се остави да престои около час. Ефектът е видим.
Добавено в малко количество към обикновен или антицелулитен лосион за тяло има изключително силен загряващ ефект, който стимулира кръвообръщанието и спомага разграждането на целулита. Много важно е обаче да използвате в наистина минимално количество, защото иначе ПАРИИИИИИИИИ!

Тонизираща маска с портокалов сок

Смесете две супени лъжици акациев мед с две супени лъжици прясно изцеден портокалов сок и поставете маската на лицето си за 20 минути.Изплакнете я с чаша минерална вода в която е добавен сокът на половин лимон.

Маска за свежест

Разбъркайте добре 2 супени лъжици извара с 2 супени лъжици мед и 2 супени лъжици лимон.Нанесете на плътен слой върху кожата.След 30 минути свалете маската с помощта на хладка вода,обтрийте лицето си с лосион и поставете хидратиращ крем.

Маска срещу разширени пори

Прекарайте през миксер половин обелена краставица,добавете 2 супени лъжици акациев мед и 1 супена лъжица хума.разбъркайте до получаване на хомогенна смес.Тя се оставя да действа в продължение на 20 минути,след което се отстранява с вода с малко лимонов сок вътре.

Почистваща зелева маска

Обработете с миксера две големи зелеви листа до консистенция на кашица.Смесете я с 1 супена лъжица заквасена сметана,1 супена лъжица мед и 1 супена лъжица зехтин.Държи се 30 минути и се отмива с хладка вода.

Маска за лифтинг ефект

Разбъркайте много съвестно 2 супени лъжици мед,2 супени лъжици лимонов сок и 1 супена лъжица хума.Нанесете на плътен слой иотмийте с минерална вода след 20 минути.

За изглаждане на бръчиците 1

Изстискайте сока на половин грейпфрут и разтворете в него 50 гр. брашно.Добавяйте кисело мляко докато получите хомогенна смес.Подмладяващата маска се държи 15 минути и се отмива с много вода.

За изглаждане на бръчиците 2

Разбъркайте 2 супени лъжици хума с 1 супена лъжица прясно изцеден гроздов сок и 1 кафена лъжичка масло от житни зародиши.Добавете минерална вода до получаване на кремообразна консистенция.Нанесете за 15 минути и измийте.

Може да харесате още...