Домашно приготвени маски за лице за през зимата

Предимства на маските за лице

Те подобряват текстурата на кожата и я правят по-чиста и полупрозрачна.

Те също така имат дълбоко почистващо действие върху кожата, като премахват замърсяванията, отпадъците и мъртвите кожни клетки, поддържат порите свободни и предотвратяват много свързани проблеми.

Премахването на мъртвите клетки помага да се подобри способността на кожата да абсорбира продуктите, като по този начин прави овлажняващите и други лечения по-ефективни.

Подобрява се и функцията за обновяване на клетките на кожата. Процесът на изсушаване и втвърдяване на много маски за лице и тяхното отстраняване причинява разширяване на кръвоносните съдове в кожата, което води до подобряване на тена на кожата .

Кръвообращението на повърхността на кожата също се подобрява, оставяйки кожата гладка, блестяща и подмладена .

Друго предимство е способността на кожата да задържа влагата също се подобрява.

Маски за лице през зимата

През зимата, поради липса на влажност, кожата страда от липса на влага и сухота. Ако кожата е много суха, избягвайте използването на зърнести маски. За суха кожа трябва да се използват овлажняващи и подхранващи маски, съдържащи съставки като мед, портокалов сок, млечен крем (малай), извара, бадемово масло (бадам роган) и др.

Можете да използвате съставки от вашия кухненски рафт или хладилник, за да си направите маска у дома през зимата.

Ето няколко маски за лице за зимата:

Смесете половин чаена лъжичка мед с жълтъка на едно яйце и една чаена лъжичка сухо мляко на прах. Смесете на паста и нанесете върху лицето. Отстранете след 20 минути с обикновена вода.

За мазна и склонна към акне кожа смесете половин чаена лъжичка мед с белтъка на яйцето и една чаена лъжичка извара. Смесете на паста и нанесете. Отстранете след 20 минути с вода.

Направете каша от узряла папая и нанесете върху лицето. Папаята има почистващо действие, като омекотява мъртвите клетки и подпомага тяхното отстраняване.

Настържете моркови и нанесете върху лицето за 15 до 20 минути. Измийте с обикновена вода. Морковът е богат на витамин А и е полезен за зимни кожни проблеми.

Смесете заедно 1 узряло авокадо с по една чаена лъжичка кокосово масло, извара и мед. Нанесете върху лицето и оставете за 20 минути. Измийте.

Вземете една супена лъжица чокър (пшенични трици), една чаена лъжичка прах от портокалова кора и извара и една супена лъжица гел от алое вера. Смесете заедно и нанесете върху кожата, като я отмиете след 30 минути.

Смесете мед с една чаена лъжичка портокалов сок и нанесете върху лицето, за да стане меко и гладко. Измийте след 20 минути.

Смесете 3 чаени лъжички чокър с по една чаена лъжичка смлени бадеми, мед, извара и розова вода. Измийте след 20 минути.

Медът е подходящ за всеки тип кожа. За мазна и склонна към акне кожа, смесете една чаена лъжичка мед с една чаена лъжичка извара и малко куркума.

Нанасянето на майонеза или яйчен жълтък върху лицето също помага за облекчаване на сухотата.

Може да харесате още...