Как се нанася дневния грим ?

Основни правила за грим, стъпка по стъпка уроци за начинаещи и полезни трикове

1. Коректор: Първо го нанесете откъм най-вътрешната част на очите, след това го разнесете равномерно с показалеца, като го смесите с околната кожа. Накрая покрийте останалите дефекти на кожата.

2. Фон дьо тен: Нанесете го равномерно върху цялото лице. Постарайте се да постигнете възможно най-естествен вид.

3. Пудра: Нанесете свободно пудрата с четка, за да фиксирате грима.

4. Вежди: Първо премахнете излишните косъмчета с пинцета ако е необходимо. Подчертайте веждите като нанесете молив за вежди върху тях и ги пригладете нагоре и навън с помощта на четчица за вежди, като внимавате за запазването на естествения им вид. Вместо молив за вежди можете да използвате сенки за очи като ги нанасяте с малка четка за грим и след това приглаждате. По този начин се получава по-мек и естествен вид.

5. Молив: Очертайте очите с молив, подхождащ на цвета им.

6. Сенки: Нанесете сенки с естествен цвят върху клепачите. След това нанесете по-тъмни сенки по гънките над клепача и нагоре.

7. Спирала: Нанесете я върху миглите, за да ги удължите/удебелите съобразно нуждите си.

8. Руж: Нанесете руж върху скулите си чрез насочени нагоре движения.

9. Червило и молив за устни: Сложете червилото, добре е да изберете цвят малко по-тъмен от естествения. Очертайте устните с подобен цвят молив. Размесете молива с червилото с помощта на четчица за устни, за да създадете естествен вид. Накрая поставете малко гланц, за да изглеждат устните сочни и привлекателни.

Може да харесате още...