Как да бъдем винаги красиви?

Кожата ни наистина има отличното качество – еластичността, тоест разтяга се и се свива. Най-уязвимите места, които се поддават на сбръчкване, това са коремът, хълбоците, вътрешната част на бедрата, ръцете и естествено гърдите. А за гърдите трябва да се грижите постоянно, тъй като те нямат мускул. За да остане кожата опъната и стегната, трябва да се придържате към тези осем златни правила на отслабване, и даже по – правилно е да се каже, грижата за кожата започва още по време на отслабването и после продължаваме с нея.

Първо правило – Отслабвайте правилно

Винаги много ни се иска да се избавим от излишното тегло, колкото се може по-бързо, въпреки, че тези килограми са натрупани не за седмица или месец, а а в повечето случаи с години, съответно кожата се е разтягала постепенно, за това и отслабването трябва да става също така постепенно, не повече от 2-3 килограма за месец…
Дълго… но нищо не може да се направи, по-добре дълго и за постоянно, отколкото бързо и за кратко!

Второ правило – Никакви диети

Само балансирано хранене: зеленчуци, плодове, месо, риба, вредни въглехидрати (но само с мярка). Трябва да ядете всичко, но да не преяждате. И забравете за такива лозунги като: ” Отслабнете за месец със 7 до 10 килограма”. При всяка диета на първо място вие губите вода, от това и произлиза бързото сваляне на теглото, при гладуване губите мускулна маса, а от мастните натрупвания се избавяте в най-малка степен, и за това, когато си възвърнете нормалния режим на хранене, вие отново с лекота натрупвате свалените килограми.

Трето правило – Пийте много вода

Най-напред водата извежда шлаките от организма, след това е необходимо да се пие, защото поддържа водния баланс на кожата, а това означава и нейната еластичност.

Четвърто правило – Воден масаж и контрастен душ

Докато вземате душ разтривайте проблемните места с твърда гъба от натурални влакна (луфа, сезал), после направете контрастен душ. Той отлично тонизира и опъва кожата, като ви помага да се ободрите, а също така ще почисти и освежи целия организъм, ще подобри кръвообращението, тоест ще накара кръвта ви да се движи по-бързо, и не на последно място ще ви зареди с положителна енергия и настроение. Постойте няколко минути под гореща вода , а после за 30-60 секунди направете водата студена, за колкото можете да издържите, най-добре е да бъде почти ледена. Повторете контрастния цикъл три пъти.

Пето правило – Ежеседмично скраб

Един – два пъти в седмицата ползвайте скраб за тяло, в процеса на пилинг от повърхността на кожата се отделят старите, умиращи клетки и замърсявания, кръвоснабдяването се подобрява, а самата кожа става гладка, нежна, сияеща.

Шесто правило – Не пренебрегвайте масажа

Ако имате възможност правете масажа в салон, в ръцете на професионалист, но също така ефективно и прекрасно ще се получи и в домашни условия.
Много ефективен масаж за кожата на корема е пощипващия. Той е един от най-ползотворните начини да се намали обема и да се избавите но излишните сантиметри. За да го направите, легнете по гръб, отпуснете се и повдигнете леко кожата на корема, все едно се щипете. Направете завъртания по часовниковата стрелка, като продължавате да пощипвате кожата, с всеки следващ кръг го правете все по-интензивно, като в края на процедурата може леко да почервенее. После поставете овлажняващ и стягащ крем, като галите корема по часовниковата стрелка.

Седмо правило – Ползване на стягащи кремове

Обезателно е ползването на специални стягащи кремове за тяло, те са предназначени за бързото възстановяване на кожата на корема, талията, гърдите, бедрата и предмишниците. Тези средства изглаждат кожата, стимулират обновяването на епитела, омекотяват го и заличават стриите, тонизират кожата и повишават тонуса й. Всеки крем ще направи кожата мека и гладка, стегната и еластична, нежна и сияеща, но само като част от спазването на всичките осем правила.

Осмо правило – Спорт

Спортът е прекрасно средство не само за отслабване, но и за поддържане на настроението през целия ден. И няма никакво значение, кой спорт ви е по сърце, дали плуване, аеробика, бягане или подбран комплекс от физически натоварвания, защото от това ще получите куп положителни емоции и ще изваете фигурата си.

Допълнителни съвети:

– Краставицата има стягащ ефект върху кожата.

– За комбинирана кожа – смесете овесено брашно и мед с малко вода. Намажете като маска и оставете да действа 20 минути. Изплакнете с топла вода, за да махнете маската. След това изплакнете със студена вода, за да затворите порите.

– За всички видове кожа – смесете банан и кисело мляко, доакто стане еднородна смес. Намажете като маска и дръжте 20 минути. Изплакнете с топла вода, за да махнете маската. След това изплакнете със студена вода, за да затворите порите.

– Смесете течен глицерин и грейпфрут. Използвайте сок + масло от грейпфрут. Нанесете върху кожата и оставете за 20 минути. Свалете маската с масажни движения за максимален ефект. Изплакнете. Използвайте хидратиращ крем.

– За да бъде кожата на лицето ви свежа, стегната и с хубав тен направете следното:

Накиснете дюлеви семки във вода за няколко дни, като водата трябва да е два пъти по-вече от семките. Ще се получи желе, което ще повлияе чудесно на порите, а може да се използва също и като подхранващ крем за ръце.

Може да харесате още...