Рождени камъни според месеца

Рождени камъни
Рождени камъни

Какъв е рожденият камък за вашия месец? Проверете списъка по -долу, за да научите значението и историята на всеки месечен рожден камък.

Смята се, че носенето на рождени камъни носи късмет, добро здраве и защита. Астролозите отдавна са приписвали свръхестествени сили на определени скъпоценни камъни.

ОТКРИЙТЕ ЗНАЧЕНИЕТО ЗАД ВАШИЯ РОЖДЕН КАМЪК

ЯНУАРИ – ГРАНАТ

Смята се, че януарският рожден камък, гранатът , пази потребителя в безопасност по време на пътуване. Думата „гранат“ произлиза от термин, който означава „семена“, тъй като скъпоценният камък наподобява цвета и формата на зърната от нар.

ФЕВРУАРИ – АМЕТИСТ

Казват, че рожденият камък на февруари, аметистът , укрепва взаимоотношенията и дава смелост на притежателя си. Едно време само кралски особи можеха да носят скъпоценния камък. Древните гърци смятали, че аметистът предпазва от опиянение. Всъщност „аметист“ идва от amethystos , гръцка дума, означаваща „трезвен“.

МАРТ – АКВАМАРИН

Смятало се, че мартенският рожден камък, аквамаринът , лекува сърдечни, чернодробни и стомашни заболявания – всичко, което човек трябваше да направи, беше да пие водата, в която се накисва скъпоценният камък. Ранните мореплаватели вярвали, че аквамариновите талисмани, гравирани с подобието на морския бог Нептун, ги предпазват от опасности в океана.

АПРИЛ – ДИАМАНТ

Априлският рожден камък , диамантът , освен че е символ на вечна любов, някога се смяташе, че носи смелост. На санскрит диамантът се нарича ваджра , което също означава мълния; в индуистката митология ваджра е оръжието на Индра, царят на боговете.

МАЙ – ИЗУМРУД

Майският камък за раждане, смарагд , беше един от любимите скъпоценни камъни на Клеопатра. Отдавна се свързва с плодородието, прераждането и любовта. Древните римляни стигнаха дотам, че посветиха този камък на Венера, богинята на любовта и красотата. Днес се смята, че изумрудите означават мъдрост, растеж и търпение.

ЮНИ – ПЕРЛА

Юнският рожден камък, перлата , отдавна е символ на чистота. Древните гърци вярвали, че перлите са втвърдените сълзи на радост от Афродита, богинята на любовта.

ЮЛИ – РУБИН

Юлският рожден камък, рубинът , е смятан от древните индуси за „краля на скъпоценните камъни“. Смятало се, че защитава притежателя си от злото. Днес тъмночервеният цвят на рубина означава любов и страст.

АВГУСТ – ПЕРИДОТ

Августовският рожден камък, перидот , символизира силата. Понякога го наричат ​​„вечерният смарагд“ заради светлозеления си цвят. Някога се смяташе, че зелените кристали перидот, открити във вулканична пепел, са сълзите на богинята на вулкана Пеле. Когато е поставен в злато, се казва, че този скъпоценен камък предпазва притежателя му от кошмари.

СЕПТЕМВРИ – САПФИР

Някога се е смятало, че рожденият камък на септември, сапфирът , предпазва от зло и отравяне. Смятало се, че отровна змия ще умре, ако бъде поставена в съд от сапфир. Традиционно любим камък на свещеници и царе, сапфирът символизира чистотата и мъдростта.

ОКТОМВРИ – ОПАЛ

Октомврийският рожден камък , опал , символизира вярност и увереност. Думата идва от латинското opalus , което означава „скъпоценно бижу“. Огърлици с опали, поставени в тях, се носели за отблъскване на злото и за защита на зрението.

НОЕМВРИ – ТОПАЗ

Ноемврийският рожден камък, топазът , символизира любов и обич. Смята се, че дава на носителя повишена сила и интелект.

ДЕКЕМВРИ – ТЮРКОАЗ

Декемврийският рожден камък, тюркоаз , се счита за любовен чар. Освен това е символ на късмет и успех и се смята, че отпуска ума и предпазва притежателя си от вреда. Смята се, че тюркоазените пръстени предпазват от зли духове.

Може да харесате още...