При болки в ушите

Възпалението в ухото или ушите е типично за зимно-пролетния сезон.
Често причината за възпалението се крие и във всякакъв вид настинки или вирусни заболявания, които могат да дадат отражение и върху ушите.
Както при лечението на обикновената настинка, има няколко начина, които можете да предприемете в домашни условия, за да ускорите възстановяването си и да облекчите болезнените симптоми.

1.Лук.

Загретият лук е един от най-ефективните средства за домашно облекчаване на болката в ушите. Ето как да го приготвите! Отрежете лука наполовина и премахнете вътрешните пръстени. Загрейте 2 или 3 външни пръстени във фурната на 150 градуса. Топлият и леко опушен пръстен обвийте в кърпа. Поставете кърпата с топлия лук на възпаленото ухо – ще има успокояващ ефект.

2.Джинджифил

Джинджифилът е естествено болкоуспокояващо и има невероятни противовъзпалителни свойства, които помагат за спиране и облекчаване на инфекцията на ушите. Вземете малко парче от подправката, обелете го и го поставете в ухото (внимавайте да не попадне дълбоко в ушния канал). След няколко минути болката и неразположението ще бъдат значително облекчени.

3.Мед

Шведски изследвания показват, че медът може да бъде по-ефективен от фармацевтичните антибиотици за борба с бактериите, които често предизвикат болка в ушите. Нанесете няколко капки топъл мед на заразеното ухо.

4.Орехови ядки

С помощта на преса за чесън смачкайте орехови ядки. От полученото масло се капе по 2 капки във всяко ухо

Може да харесате още...