При в проблеми в устата.

За премахване на възпалителни процеси в устата се пие отвара от изсушени ягоди и черни боровинки. Добре е да се консумира още хрян и репички.

При съхнене на устата. В 1 буркан с мед се разбива 1 пакет ленено семе. Взема се 3 пъти дневно по 1 супена лъжица 30 минути преди ядене. Още първата седмица сухотата изчезва.

За рани в устата. В 400 мл вода се слага 1 супена лъжица лайка и се вари до 10 минути. Изстива и се прецежда. Прави се жабуркане с отварата през 1 час. До 2 дни раничките изчезват. Със същата отвара може да лекувате болни венци, афти, зъбобол.Ако искате, освен устата да лекувате и язва на стомаха, трябва да добавите също мащерка или червено подъбиче.

Мехлем (индекстол) чрез леко втриване се мажат засегнатите места 2 или 3 пъти на ден а също се маже и лигавицата на устата и езика. Указа се че индекстолът е единственото успешно лекарство срещу афти а освен това помага и срещу абцеси на зъбите.

Против афти. Зеленият чай е популярно лекарство за афти. Запарено и след това охладено пакетче зелен чай се поставя върху афтите. Предизвиква болка за няколко минути но след няколко процедури афтите изчезват.

Против афти. Намазват се афтите с бръснарска стипца. Само след 2 намазвания афтите изчезват.

Може да харесате още...