Лечебни съвета на Петър Дънов

Във всеки човек има скрити сили, които трябва да се събудят. Събудите ли тези сили, положението на болния се подобрява естествено. Когато сам се лекува, човек придобива увереност в себе си, в своите сили., положението на болния се подобрява естествено. Когато сам се лекува, човек придобива увереност в себе си, в своите сили.

Възпаление на очите

1. Вземете сурови картофи и ги нарежете на ситни резенчета. Наложете ги върху слепоочията и ги превържете. Дръжте ги около 1 час. Вместо картофи, можете да използвате и селски квас.
2. Вечер при лягане да се покриват очите с топъл компрес.
3. Да се измиват очите с отвара от лайка.
4. Сварете сухи дренки на компот, без захар и пийте от тях докато е горещо.
5. Отрежете лозови пръчки и докато лозата сълзи, съберете лозовата вода и с нея си мийте очите.

Гастрит

1. За гастрит първо вземете очистително-рициново масло. После ще пиете топла вода на малки глътки. След това ще пиете отвара от лайка, 3 пъти дневно, по 1 кафена чашка, преди ядене, вечер. Хубаво е да пиете житена и царевична вода. Яжте препечен хляб и обикновена картофена супа, без подправки.
2. Да се пие по 1 чаена лъжичка зехтин на гладно.
3. Сок от прясно зеле.

Главоболие

1. Когато ви боли главата или очите, сложете на слепоочията си прясно приготвен топъл квас. Първо намажете мястото с малко зехтин и след това наложете кваса. Според степента на болката можете да го държите на слепоочията си от 10 до 14 часа., и от 3 до 5 пъти седмично.
2. Изпийте 3 чаши гореща вода на малки глътки. След това вземете очистително. Като освободите стомаха си, направете една топла баня и си легнете. В банята ще стоите малко.
3. Вземете 1 шепа ягодови листа, сложете ги да киснат във вряла вода 5 мин. Тази вода да се пие от болния.

Диабет

1. Да се яде варено жито, като житото да е вряло 1 час. Да се дъвче бавно и добре. Когато житото узрее, да се вземат по 50гр. сурово жито на ден.
2. Да се свари царевица. Зърната да се ядат, а сока да се пие.
3. Да се правят слънчеви бани.
4. Всяка вечер да се мият краката с топла вода.
5. Никакви захарни храни, никакви тлъстини. Като се яде да не се преяжда, ще ставате от масата леко гладни.
6. Да се употребява по 100-150 гр. хляб на ден.
7. Повече зеленчуци да се ядат: спанак, салата, пиперки, домати, моркови и т.н. Боб да не се яде. Да се набляга на киселите плодове.
8. Да се употребява тархана.
9. Да се намалят киселините, като оцета например, но лимони може да се ядат.
10. Мляко и млечни продукти: сирене, кашкавал и т.н., да не се употребяват. Може само по съвсем малко прясно мляко. Солено също да не се яде много.
11. Да се правят екскурзии на чист въздух, сред природата.

Камъни и пясък в бъбреците

1. Отвара от върбови листа. Вземете 10 върбови листа и ги сварете в 1 л. вода. Като заври водата, пуснете листата да поврят 10-15 мин. От тази вода взимайте по 1 чаена чаша, сутрин, обед и вечер, или само сутрин и вечер. Водата ще ви стигне за 2 дни, така, че след 2 дни сварете нова вода. След 10 дни ще направите почивка от 15-20 дни и пак ще пиете 10 дена. Тази отвара спомага за изхвърлянето на пясъка и камъните от бъбреците.
2. Горещи памучни компреси.
3. Една стиска троскот се пуска в една тенджерка с вряща вода, да поври 3-4 мин. Да се прецеди и пие като чай. Пийте 2 пъти дневно, сутрин и вечер по 1 чаша.
4. Да се употребяват плодове и да се пие топла вода.

Кашлица

1. Взимате сухите люспи на 10 глави лук и ги сварете вода, все едно варите чай. Прецедете водата през фина цедка и в нея сложете 1/2кг. пчелен мед, 1-2 лъжички счукан синап и 1-2 лъжички ленено семе. Взимайте по 1 лъжичка от тази смес 3 пъти дневно: сутрин, обед и вечер.
2. Вземете една стиска троскот и да го варите 15 мин. Сутрин, обед и вечер изпивайте по една чаша от отварата. Тя е хранителна, а и от друга страна действа и лечебно. Успоредно с това си намажете гърлото със зехтин и вътрешно вземайте по малко от него.
3. Против кашлица също се препоръчва и чай от синя тинтява с мед или чай от мащерка, бял и жълт равнец, дребна лайкучка и зелени листа от ягода.
4. За силна кашлица вземете и настържете черна ряпа. След това я изцедете хубаво и всяка вечер ще изпивате по една кафена чашка.
5. Ето една лесна и ефикасна рецепта: вземете мед, черен пипер, ленено семе и индийско орехче. Всичко това се счуква и смесва много добре. Взима се на всеки час по една кафена лъжичка.
6. При кашлица си пригответе индийско орехче, мед и черен пипер. Стопете медът и счукайте индийското орехче и черния пипер. Разбъркайте трите елемента, докато получите еднородна маса, сходна на маджуна. След това си слагайте от него по малко в устата и го смучете.
7. При магарешка кашлица сварете листа от див кестен на чай и пийте водата.

Киселини

1. За киселини в стомаха се препоръчва: мляко с кафе, цветно зеле, варен ориз, без подправки, варен червен лук, варен праз, варени моркови, варено цвекло и лесно смилаеми храни. Също и варена бамя, като салата. Бамята ще я ядете, като я махнете от водата с лимон и дървено масло.
2. Препоръчва се люти чушки, чесън и червен лук.
3. Миене на краката всяка вечер до коленете с топла вода. Няколко пъти седмично – измиване на слабините с топла вода.

Кръвно налягане – високо (хипертония)

1. Всяка вечер измивайте краката си с топла вода, за по-добро кръвообращение.
2. Яжте малко храна и пийте малко вода. Водата да бъде дестилирана, на ден по 300-400 гр. Изобщо по-малко течности и течни храни.
3. Минете изцяло към вегетарианска храна, а периодично и към суровоядство.
4. Избягвайте кисели, люти и солени храни. Храната да бъде съвсем слабо осолена.
5. Яжте сурови стъргани моркови с малко лимон и дървено масло, варено цвекло с лимон и дървено масло, прясна коприва, само попарена с лимон и дървено масло. Ще ядете варено жито вместо хляб, докато трая този режим.

Кръвно налягане – ниско (хипотония)

1. Да се засили храната, яжте масло, яйца. Повече супи-течни храни и гореща вода. Супите да бъдат силни. Наблегнете на копривата.
2. Смесете 200 гр. прясно краве масло с 200 гр. мед. Всяка сутрин взимайте по 1 супена лъжица. Или какао, 50 гр. масло и 50 гр. мед, за една доза. Тази захранка ще я взимате 12 дена поред, през май и септември.

Анемия

1. При анемия се препоръчва, по всякакво време, да се излиза сутрин рано преди изгрев слънце за половин час, да се възприемат ранните слънчеви лъчи.
2. Анемичния да отглежда червени цветя в дома си и да ги наблюдава, да се облича в червено.
3. Да пие по една чаша червено вино на ден.
4. да се ядат червени плодеше: череши, вишни, ягоди, малини, дини и т.н.
5. Да се пие гореща вода на глътки.
6. Всяка вечер да се измиват краката с топла вода до над коленете. Дръжте краката си във вода 4-5 мин.
7. Препоръчват се разходки в планината придружени с дълбоко дишане. Да се задържа въздуха колкото се може повече.
8. Лятото да се прекара на палатка на билото на Стара планина.

Атеросклероза

1. При атеросклерозата яжте малко, проста и чиста храна. Препоръчва се варено жито и варен ориз. Също така пийте много гореща вода. Яжте орехи. За известно време, минете на суровоядство.
2. Вземете 3-4 скилидки чесън, счукайте ги и ги смесете с дървено масло, по 1 супена лъжица на ден. Можете да използвате и чеснова есенция.
3. Всяка вечер, измивайте краката си с топла вода.
4. Никакви спиртни напитки.
5. Спокойствие, никакви тревоги.

Може да харесате още...