Зелена ябълка – красота и здраве

Казват, че „хапването на една ябълка дневно държи доктора далеч“. И е така. Но не само! Ябълката, особено зелената, е един от най-универсалните и фантаситични дарове на Майката природа. Пълен с антиоксиданти, витамини и фибри, този плод гарантира красота и здраве от глава до пети, без значение дали я консумирате сурова или я използвате като съставка в любимия си козметичен продукт.

От векове зелената ябълка (Malus domestica) е призната за един от най-здравословните и полезни за организма плодове. Благодарение на огромнто количество хранителни компоненти (витамини – А, B, C, минерали – желязо, цинк, мед, калий, протеини и фибри) в състава й, тя действа с многостранна насоченост – както външно, така и вътрешно.

Зелената ябълка се отразява изключително благоприятно на храносмилането, тъй като подобрява перисталтиката на червата и прочиства организма от токсини. Освен това ускорява метаболизма, повишава количеството на кислород в кръвта и поддържа кръвообръщението към сърцето в норма, предпазва от рак и Алцхаймер, укрепва костите, облекчава респираторни проблеми, включително астма.

Отново благодарение на изобилието от антиоксидантни вещества зеленатаябълка се явява мощен щит срещу свободните радикали в околната средакато същевременно подпомага образуването на меланин, подобрява тонуса и плътността на кожата, защитава от признаците на преждевременно стареене и дехидратация, освежава дъха и прави усмивката ослепително бяла.

Какви са другите ползи от зелената ябълка като козметична съставка?

  • Запазва еластичността и младостта на кожата
  • Хидратира в дълбочина и заличава линиите на дехидратация
  • Подхранва и избелва
  • Контролира възпаленията, появата на пъпки, акнето
  • Премахва кръговете и сенките около очите
  • Лекува пърхот
  • Стимулира растежа на косъма
  • Укрепва структурата му
  • Заздравява и възстановява косата

Зелената ябълка е магически супер плод, който поддържа красотата и блясъка на кожата и косата, включително отвътре навън, ако я консумирате под формата на плод, сок и дори оцет. Но като козметична съставка, например в шампоанпаста за зъбивода за уста или душ-гел тя ще даде резултати много по-бързо и ефективно, да не говорим за свежия и дълготраен аромат, който ще остави след себе си. Така че не губете време, а си подарете красота и здраве от глава до пети още днес.

Може да харесате още...