При подагра

Подаграта е често срещана сложна форма на артрит, която може да засегне всекиго. Състоянието се характеризира с остра болка, подуване и зачервяване на ставите (най-често засегната е ставата в основата на палеца на крака).

Домашни рецепти при подагра:

  1. Ябълков оцет

Ябълковият оцет е известен като вълшебна отвара за немалко заболявания, включително подагра. Той има противовъзпалителни свойства, които спомагат за успокояване на болката и дискомфорта свързани със състоянието. Той доказано възпрепятства отлагането на пикочна киселина в организма.

1 супена лъжица ябълков оцет се смесва с чаша вода и се пие. Пийте по 1 чаша вода с оцет всеки ден, препоръчително е да го правите сутрин.

  1. Сода бикарбонат

Обикновената сода за хляб увеличава нивата на pH на телесните течности, включително кръвта. Това спомага за бързото разграждане на пикочната киселина в кръвта и елимирането й от тялото.

Изсипете ¼ чаена лъжичка сода в чаша с вода и разбъркайте добре. Може да пиете от 2 до 4 чаши вода със сова всеки ден. Препоръчително е да се консултирате с лекар, преди да използвате сода за справяне с болестта.

  1. Английска сол

Английската сол действа отпускащо на тялото и мускулите. Тя изсмуква токсините от тялото и успокоява възпалените стави. Топлата вода със сол ще помогне за облекчаване на отока и болката.

Ще ви е нужна ½ чаша английска сол и 1 кофа топла вода. Добаете солта във водата и разбъркайте добре. Накиснете краката си за 15-20 минути, след което ги изплакнете с нормална вода. Може да използвате този метод за облекчение, когато ви е необходимо.

  1. Джинджифил

Джинджифилът съдържа противовъзпалителни съединения, които помагат за облекчаване на ставното възпаление, което се наблюдава при подагра.

Хапвайте по 2-3 сантиметрово парче джинджифил всяка сутрин. Яденето на джинджифил всекидневно би трябвало да доведе до облекчение на симптомите.

  1. Вода с лимон

Високото съдържание на витамин C в лимоновия сок помага за разграждането на пуриновите отлагания чрез повишаване на pH на урината.

Изстискайте сок от 1 лимон и разбъркайте в чаша вода. Може да добавите и малко количество мед, за да намалите киселинността на сока и да подобрите вкуса. Може да пиете по 2-3 чаши дневно.

Може да харесате още...