За да можете да използвате пълната функционалност на сайта се нуждаете от
РЕГИСТРАЦИЯ
Тя е лесна и кратка и отнема не повече от 35 секунди.
Здравей
Потребител:

Парола:


Помни ме

[ ]
[ ]
[ ]

Търсене в сайта
Анкета


Какво предпочитате - лечение с билки или с антибиотици?с билки

с антибиотициПубликувана от admin
гласувания: 768
Предишни анкети

Полезни хитринкиЛачените обувки се почистват, като се намазват с тампон, напоен с мляко. След изсъхване обувките се на мазват с малко олио и се излъскват с мека кърпа.

Мокрите бели петна от сняг по обувките и ботушите се премахват, като се натъркат с разрязана глава лук.

Ако при прането някоя дреха се оцвети от друга, може да я почистите като я накиснете във вода, в която е разтворена сода бикарбонат, а после я изплакнете.

Петно от червено вино се премахва, като се залее веднага с газирана вода, ракия или несварено мляко

Оцетът е задължителен, когато чистите кристал. Смесете 1 част оцет с 3 части топла вода и оставете да изсъхне на въздух - кристалът няма да има петна!

За да се отървем от миризма на лук, чесън или риба, срежете лимон и натъркайте повърхността с него.

Сварете малко оцет или чаена лъжичка карамфил, за да премахнете миризмата след готвене.

Миризмата на цигарен дим можете да премахнете, след като добре проветрите и сложите в чинийка памук, полят обилно с оцет. Поставете я някъде на високо - на шкаф или гардероб за около едно денонощие.

Ако ще боядисвате прозорци: преди да боядисате рамките на стъклата с блажна боя, намажете стъклата с оцет и боята няма да залепне по тях

Бира – Топлата светла бира помага при болки в корема и при настинки. Тя е обаче и перфектно почистващо и полиращо средство за тъмните дървени мебели и за сребърните прибори и бижута.

Бяло вино – Когато капне червено вино върху новата покривка или върху килима, всеки се хваща за солта, която премахва виното, но петното остава. Ето защо петната от червено вино трябва веднага да се покрият с бяло и да се попият с кърпа или кухненска хартия.

Сол - Белите кристалчета струват стотинки, но са ценни като златото. Потапянето на сребърните и медните прибори и съдове в разтвор на вода, сол и оцет, ще им даде нов живот. Ако натъркате със сол каните и чашите за чай, ще отстраните всякакви следи от любимата напитка.

Картофи – Ако напълните ваза с вода и няколко обелки от картоф и я оставите да постои така известно време, ще я почистите трайно от варовика. С настърган картоф малко настърган сапун и подходяща четка, можете да почистите килима, като оставите разтвора да действа около половин час, след което оставяте килима на проветриво място, да изсъхне или събирате излишната вода с прахосмукачката, ако има такава функция.Страница 1 
Страница 2 
Страница 3