Дата / Време
 
Търси Здраве и красота
Изберете език


Анкети


Какво предпочитате - лечение с билки или с антибиотици?с билки

с антибиотициПубликувано от admin
Гласувания: 774
Предишни анкети

Здравейте
Потребителско име или Имейл:

Парола:
[ ]
[ ]
[ ]

Полезни хитринки


Изделия от стъкло, замърсени с разтворими във вода вещества, се измиват с вода. Стъклени изделия с тясно гърло се чистят по следния начин. Налива се в изделието вода, поставят се в него парчета хартия, разклатете шишето, докато замърсяванията се отстранят. Водата се променя няколко пъти, като всяка следваща порция вода е с по-висока температура от предишната.
Когато се пържи риба, ако се сложи равна ч.л. сол в тигана, олиото не пръска и не почернява, а рибата си поема, колкото и трябва.
За да нарежете лесно месото на тънки парчета, поставете го в камерата на хладилника за 1 час.
Преди да сложите месото да се пече, дръжте го 5 мин в кипяща вода. Така то няма да се “свие” и става по-вкусно.
Кебапчетата за скара ще бъдат сочни, ако след омесването на каймата с подправките прибавите половин чаша вода на колограм месо.
В хладилник се държат само пресните колбаси – сухите и полусухите губят от вкусовите си качества. Най-добре се съхраняват, закачени в килер, но не бива да се допират.
Рибата няма да има неприятна миризма на тиня, ако сипете малко оцет в устата й.
Първо разрежете лука на две, а след това го обелете. Така е по-бързо и по-лесно.
За да не излезе сладкишът от формата за печене, забодете няколко макарона в тестото, за да излиза въздухът по тръбичките.
Най-ефикасен срещу миризми на чесън и лук е лимонът. Срязваме на две и натъркваме повърхността . Сварете малко оцет или чаена лъжичка карамфил, за да премахнете миризмата след готвене
За да почистите петна от кафе и цигари от порцелан, изтъркайте ги с влажен парцал и сода за хляб.
Хлябът се запазва най-добре в обикновена книжна кесия
Сиренето се запазва най-добре, като се нареже на парчета и се нареди в дълбок съд. Прибавя се сол (1 супена лъжица на 1 кг сирене) и се налива вода, докато сиренето се покрие. Похлупва се и се държи на хладно.
За да не се скъсява животът на електрическата плоча, тя не бива да се оставя празна, ако е гореща. Ако готовото ястие трябва да се свали от огъня, може да се постави отгоре съд със студена вода.
Пресните петна от трева се премахват със спирт. Ако петната са стари, се приготвя смес от 30 г спирт и10 г амоняк.
Килими и вълнени черги се почистват много добре с разтвор в съотношение 1 л вода 1 с.л. амоняк. Петната се отстраняват, а цветовете се освежават.
Петно от червено вино се премахва, като се залее веднага газирана вода, ракия или несварено мляко.
Носните кърпи се изпират по-лесно, ако към водата за накисване се прибавят 2 с.л. готварска сол.
Замърсени и заяждащи ципове можете да поправите, като ги изчеткате много добре и ги намажете с вазелин или восък..
Петна от малини, ягоди и френско грозде могат да се премахнат, като се натъркат със смес от равни части оцет и лимонов сок преди изпиране.
Отвара от листата на невена багри вълна и коприна в ярък оранжев цвят.
Отвара от прясно счукани кори от стъблото на дряна багри вълна в бежов цвят.Изплаква се обилно с чиста вода и ако материята е бяла, се суши на слънце.
Стъклените чаши и фруктиери ще добият блясък, ако след измиването им се изплакнат с подсолена, а след това с чиста вода.
Скърцащите подметки на обувките трябва да се намажат с малко ленено масло.
Втвърдената кожа на обувките може да омекне, ако първо се намаже с малко рициново масло и след това с терпентинова боя или крем за обувки.