За да можете да използвате пълната функционалност на сайта се нуждаете от
РЕГИСТРАЦИЯ
Тя е лесна и кратка и отнема не повече от 35 секунди.
Здравей
Потребител:

Парола:


Помни ме

[ ]
[ ]
[ ]

Търсене в сайта
Анкета


Какво предпочитате - лечение с билки или с антибиотици?с билки

с антибиотициПубликувана от admin
гласувания: 768
Предишни анкети

Как да постигнем красив бронзов загар и през зимата

      Категория: Рецепти за красота  
Ето и съвременните методи за придобиване на изкуствен тен

Солариумът
В наши дни най- популярният начин , за да придобиете дълготраен тен без слънце, е солариумът. Те обикновено имат от 27- до 60 кварцови лампи, които стимулират производството на меланин в кожата. Но трябва да сме много внимателни, защото от разкрасяваща процедура може да се превърне в пагубен за кожата вредител, който да причини преждевременно състаряване, поява на ненавременни бръчки, трайна промяна в естествената и пигментация и дори рак. За се избегнате подобни нежелани резултати,
преди да се отправите към соларното студио, добре е да знаете, че задължително трябва да се предпазите с определен „реквизит”- специални очила, силен слънцезащитен балсам за устни, тънък шал , с който да покриете косата си, както и почистено от грим и други замърсители лице. Особено важно е да спазвате указанията и препоръките на специалистите в салона.


Автобронзантите
Друг, много по- безвреден начин да се сдобиете с красив тен за новогодишната вечер , е автобронзантът.С тяхна помощ добивате бърз тен в домашни условия и друг плюс е, че при бронзантите са добавени съставки за овлажняване и подхранване на кожата.
В основата на съвременните автобронзанти е дехидроксиацетонът, който влиза в реакция с протеините и аминокиселините на повърхностния слой на епидермиса.В резултат на тези химични процеси в кожата се образуват меланоидни, които оцветяват кожата.
Преди да го нанесете, за да избегнете неприятно оцветяване е хубаво кожата да е ексфолирана предварително.И особено внимание обърнете на коленете и лактите- там кожата е по- груба и е необходимо по- малко количество от продукта.
Този начин за придобиване на изкуствен тен е абсолютно безвреден, но и доста нетраен. Тенът ви ще издържи 3-4 дни преди да започне да избледнява.

Спрей тен пистолет
Една от последните новости сред методите за придобиване на изкуствен тен е с помощта на „спрей тен” пистолет. Процедурата се извършва от професионалист в специализиран салон.
Нанасянето на бронзанта отнема около 5 минути и става с специален пистолет, който превръща препарата във фина мъгла, покриваща равномерно цялото тяло. Дланите и стъпалата се покриват предварително с блокиращ крем, който не позволява те да се оцветят от разтвора. Получава се моментален тен, който се проявява окончателно след осем часа. След първия душ остатъците от бронзанта се отмиват, като разкриват истинския равномерен загар, който остава върху вас в продължение на 10 дни.

Диета за почерняване
Независимо от метода, който ще изберете, диетолозите съветват да подсилите допълнително естественото си потъмняване с някои видове храни- Витамините А, С, B5 оказват влияние върху пигментацията.
Витамин А се съдържа в морковите, спанака, зелето, чушките и яйчения жълтък.
Витамин С има не само в цитросовите плодове , но и в ягодите, малините, доматите, които притежават най- силните пигментиращи свойства.
Витамин B5 е полезен за хидратирането на кожата. Намира се в черия дроб, пълнозърнестите храни, картофите.
За постигане на красив бронзов загар специалистите съветват да се приемат и трите витамина едновременно.


Преглеждания: 847

Подобни новини :
Красив маникюр
10 СТЪПКИ ЗА КРАСИВ МАНИКЮР