Дата / Време
 
Търси Здраве и красота
Изберете език


Анкети


Какво предпочитате - лечение с билки или с антибиотици?с билки

с антибиотициПубликувано от admin
Гласувания: 774
Предишни анкети

Здравейте
Потребителско име или Имейл:

Парола:
[ ]
[ ]
[ ]

Лекарства само с вода от чешмата!

      Категория: Други  
Приемайте лекарства само с вода от чешмата!
Германски специалисти предупреждават, че медикаментите трябва да се приемат с чешмяна вода, тъй като различните видове напитки - мляко, минерална вода, сок, бира или вино, могат да променят ефекта им.

Калцият в млякото се свързва с активните съставки и може да им попречи да попаднат в кръвта. Това води до намаляване на ефективността на лекарствата, например на препаратите срещу остеопороза и много антибиотици. Дори капка мляко в кафето е достатъчна, за да повлияе върху действието на таблетките.

Соковете и минералната вода, обогатени с калций, също имат подобен ефект. Ако между приема на лекарството и приема на калций са изминали един или два часа, то тогава няма да се получи негативен ефект.

Сокът от грейпфрут пък може да подсили както ефекта на лекарството, така и страничните му ефекти. Той потиска ензимите в тялото, които отговарят за разграждането на много лекарства, поясняват фармацевтите.

Най-често сокът от грейпфрут оказва влияние върху лекарства за високо кръвно, липидни метаболитни разстройства и други хронични заболявания.

Портокаловият и ябълковият сок изглежда не влияят на ефективността на лекарствата. Алкохолът пък е строго забранен, тъй като спиртните напитки също взаимодействат с някои активни съставки.