За да можете да използвате пълната функционалност на сайта се нуждаете от
РЕГИСТРАЦИЯ
Тя е лесна и кратка и отнема не повече от 35 секунди.
Здравей
Потребител:

Парола:


Помни ме

[ ]
[ ]
[ ]

Търсене в сайта
Анкета


Какво предпочитате - лечение с билки или с антибиотици?с билки

с антибиотициПубликувана от admin
гласувания: 761
Предишни анкети

Полезни съвети за кухнята

      Категория: За кухнята  
Полезни съвети за кухнята

Лимонената киселина ефективно отстранява мръсотията и ръждата, а примесена със сол, върши чудеса. За да изчистите кухненските повърхности, потопете половинката на един лимон в сода за хляб и натъркайте желаното място (стига да не са от мрамор или неръждаема стомана, защото ще потъмнеят). Забършете с мокра кърпа и подсушете.

За да стане бялото пране още по-бяло, прибавете към водата за изплакване половин чаша лимонов сок.

Оцетът премахва упорити тъмни петна върху метални повърхности, засъхнала пяна и какво ли още не. Идеално почиства вътрешността на домакинските уреди.

За да отпушите кафеварката, изсипете равни количества оцет и вода в резервоара и включете да се изтича в каната. Когато разтворът остане наполовина, изключете и оставете така за около час. Включете отново да се изтече и остатъкът, след което направете няколко цикъла с чиста вода.

За да изчистите всякакви подови повърхности (с изключение на мрамор и дърво), прибавете чаша оцет към кофа с топла вода. За прозорците направете смес от чаша оцет, 2 чаши вода и няколко капки почистващ препарат. Най-добре ще е да изсипете разтвора в шише с пулверизатор. След като напръскате стъклото го подсушете с вестници.

Сода за хляб (сода бикарбонат) - това е идеалното средство за борба с неприятните миризми в дома. Освен това разяжда загорелите налепи и утайките и заличава пастелните рисунки по стените (в случай, че имате малък разбойник, който развива творческите си умения.

Мръсните и загорели съдове потопете в смес от една доза сода за хляб с две дози вода. Оставете да престоят няколко часа, след което изтъркайте с гъба и изплакнете. Същото можете да направите и с налепите около котлоните на готварската печка.

Кетчупът - отстранява мръсните отлагания по медните и месинговите съдове. Изстискайте малко кетчуп върху мека кърпа и изтъркайте желаните прибори. За минути ще си върнат естествения цвят. Изплакнете с топла вода и подсушете.

Оризът - много удобен за почистване на дълбоки вази и бутилки с тънко гърло. Напълнете от съда с топла вода и прибавете една супена лъжица суров ориз. Запушете с ръка отвора и разтръскайте силно и енергично. Изсипете и изплакнете.

Бебешкото козметично олио полира хромираните повърхности. Само една капка върху чисто парцалче ще накара всички кранове и дръжки да заблестят.

Пастата за зъби почиства надрасканата повърхност на дисковете. Изстискайте съвсем малка капка паста за зъби (но не гел) върху памучен тампон. С него започнете да чистите диска в права линия от центъра към периферията и върху драскотините. Изплакнете с вода.

Вилицата за хранене ще ви помогне да се отървете от неприятните следи, които тежките мебели оставят върху килима ви. Със зъбците нежно разрошете сплесканите местенца – ще успеете лесно да подредите влакната в естествената им позиция.

Газирана вода ще накара неръждаемото покритие на кухненската мивка да заблести и ще заличи (поне видимо) наранените участъци. Измийте с кърпа, напоена с газирана вода и повторете със суха.

Бял хляб почиства от прах картини, рисувани с маслени бои. Нежно прокарайте филия хляб по повърхността на платното. Тя ще обере прахта и налепите.
Преглеждания: 1743

Подобни новини :
Полезни рецепти за женски болести
Полезни храни за хора с висок холестерол