За да можете да използвате пълната функционалност на сайта се нуждаете от
РЕГИСТРАЦИЯ
Тя е лесна и кратка и отнема не повече от 35 секунди.
Здравей
Потребител:

Парола:


Помни ме

[ ]
[ ]
[ ]

Търсене в сайта
Анкета


Какво предпочитате - лечение с билки или с антибиотици?с билки

с антибиотициПубликувана от admin
гласувания: 715
Предишни анкети

При шипове

      Категория: Бабини рецепти  
При шипове

1.- 1 супена лъжица спирт се загрява на водна баня и към него се прибавя 1 супена лъжица английска сол, при постоянно бъркане с цел топене.

Прибавя се 1 разбит жълтък на тънка струйка.

Още топло се нанася на петите като предварително краката са накиснати в гореща, солена вода.

Сместта се слага върху марля и така се слага на петите. Може да се обуят чорапи отгоре.

Стои два часа до пълно изстиване и петите се изтриват с равни части оцет и вода.

Прави се три вечери. Всичко 7 пъти през три вечери.

2.- в 1 кофичка кисело мляко се слага настърган корен от целина с големината на топче за тенис. Приема се на малки порции през целия ден в разстояние на 45 дни. Тъй като целината сваля кръвното налягане е неоходимо да внимавате и при първите признаци за понижението му да прекратите приема за 2-3 дни, докато се оправи и продължавате. "Чистият" прием е 45 дни,т.е. евентуалните прекъсвания не се броят.


3.- 1 супена лъжица свинска мас,
1 с.л. морска сол,
1 с.л. нафталин гладка еднородна смес компрес-вестник,парцал,найлон,
Спи се цяла нощ.


4.- 20 листа от орех се накисват в 1 литър син спирт 70% престоява 30 дена
след което се правят компреси на болното място.


5.- В еднолитрово шише с голям отвор се натъпква с цветове от син люляк.
Залива се до горе със светилен газ (този, с който някога нашите баби си светеха).
Държи се 20 дни на тъмно и 20 дни на светло. След това се маже мястото, където е шипа.


6.-Срязва се наполовина 1 глава кромид лук и върху всяка част се капва по 1 капка катран. Налага се болното място и се превързва да престои 1 нощ.


7.-счукват се 3-4 глави чесън и се смесват добре с по 1 супена лъжица мас, мед и сода бикарбонат. Поставя се върху марля и се налага върху предварително намазаното с йод място.


8.-Взема се хартия (може и вестник, но сгънат на две) и върху нея се слага памучен плат (парцал), по-голям от болното място, за да не се цапа целият. Върху него се слага една или две супени лъжици дървена пепел и с лъжицата се сипва вода върху пепелта. Размазва се на плата, докато стане като синапена лапа, но трябва да не стига до краищата на плата. Така приготвеният компрес се налага на болното място, което предварително е намазано добре с някаква мазнина (мас, олио и др.). Отгоре се завързва с нещо по-плътно и по-голямо - хем да не цапа, хем да се получи нещо като загряващ компрес.

ВНИМАНИЕ!
Стои се най-много един час, защото пепелта гори.
Прави се два или три пъти всеки ден или през ден, но не повече.
След време може да се повтори, по желание.
9.- 100 гр. камфоров спирт, 40 гр. винен оцет, 1 пликче счукан бял тамян. Тамянът се поставя в оцета. Престоява 48 часа и тогава се прибавя спирта. Маже се всяка вечер като върху намазаното се поставя парче вълнен плат.

10.- 1 супена лъжица свинска мас, 5 супени лъжици пчелен мед, 1 пликче сяра за пиене се смесват добре. Шиповете се мажат всяка вечер като се превързва с найлон и кърпа.

11.- Една шепа морска сол се залива с 1 кафена чашка газ за горене. Престоява 48 часа, след което солта се слага на болното място и се превързва.

12.- 2 супени лъжици пчелен мед, 2 супени лъжици счукан аспирин, 2 супени лъжици сяра се омесват. Шиповете се мажат 10 вечери подред, като се превързва с найлонова кърпа. Ако болката не е минала, се почива 10 дни и се прилага отново.

13.- 1 супена лъжица свинска мас и 1 чаена лъжица салицил се смесват. Шиповете се мажат най-малко 10 вечери подред. Увива се с найлон и кърпа.

14.- Едно шишенце йод се разтварят 20 таблетки аспирин и 20 таблетки аналгин. След разклащане се мажат шиповете.

15.- Във винена чаша се поставя 1 цяло с черупката яйце. Залива се с оцет да се покрие. Като се стопи черупката, се изсипва в чиния и се разбива. Смесва се с 1 шише терпентин и се мажат шиповете.

16.- В некалайдисан меден съд се сипва газ за горене, колкото да се покрие дъното. Двата крака се потапят за 30 мин. Обуват се с вълнени чорапи без да се мият. Процедурата се прави 10 вечери. Процедурата може да се повтори след 3 години.

17.- 1 супена лъжица терпентин се смесва с 1 чаена лъжица салицил върху лист от репей. Налага се най-малко 10 пъти.

18.- 1 супена лъжица пчелен мед се смесва с 1 супена лъжица брашно. Маже се върху надупчен лист хартия и се лепва върху болното място. Прави се най-малко 10 дни.

19.- 300 гр. брашно от препечени и смлени на ситно диви кестени се смесват със 100 гр. пчелен мед. Шиповете се мажат 5 вечери подред. Ако не мине, се прави след 10 дни отново

20.- Смесват се 10 равни супени лъжици свинска мас, 10 равни супени лъжици нафталин, 10 кафени лъжици сяра, 10 счукани аспирина. Маже се вечер, масажира се и се завива с вълнен парцал.Преглеждания: 9300

Подобни новини :
Шипове
Ставни болки и шипове