За да можете да използвате пълната функционалност на сайта се нуждаете от
РЕГИСТРАЦИЯ
Тя е лесна и кратка и отнема не повече от 35 секунди.
Здравей
Потребител:

Парола:


Помни ме

[ ]
[ ]
[ ]

Търсене в сайта
Анкета


Какво предпочитате - лечение с билки или с антибиотици?с билки

с антибиотициПубликувана от admin
гласувания: 761
Предишни анкети

К

      Категория: Рецепти на баба Ванга  
КАШЛИЦА - Да се сварят листа от подбел и да се пият като чай.

КАШЛИЦА (силна) - 4 ореха с черупките, 1 супена лъжица цвят от бъз, 1 супена лъжица пчелен мед се варят в половин литър вода. Болният да пие след прецеждане по ч супена лъжица 3 пъти на ден.

КАШЛИЦА (силна) - В продължение на 1 седмица болният да пие чай от ленено семе.

КАШЛИЦА (у дете) - 100 г мед и 100 г прясно масло се смесват с 1 пакетче ванилия. Взема се три пъти по 1 чаена лъжичка.

КАШЛИЦА (упорита у възрастен) - Смола от бяла череша голяма колкото орех, се сварява в 1 литър вода. Прецежда се и към водата се прибавя 200 г мед, 3 зърна карамфил и на върха от ножа исиод. Взема се по 1 супена лъжица сутрин и вечер на гладно.

КОКОШИ ТРЪН - Мястото, където най-напред се е поя-вил трън, да се нагори с гореща прахан. След това веднага да се направи гореща баня.

КОЛИТ - Два пъти на ден болният да пие суроватката от изстискано сирене, като избягва тлъста храна.

КОНЮНКТИВИТ - Пресни листа от слез се смилат и три вечери поред се прави компрес на болното място.

КОСОПАД - Измитата Коса се облива с вода от сварен бръшлян.

КОСОПАД - В половин литър гроздова ракия се сваряват около 200 г „мустачки'' от лоза в добре затворен съд. след като изстине, сместа се прецежда и с нея се маже главата след измиване.

КОСОПАД - Косата се измива с хума, след това в продължение на 1 месец след измиване оголените места се натъркват с леко запечени нарязани кръгчета от лимон.

КРЪВОТЕЧЕНИЕ (обилно, продължително у жена) - Да с избият добре 6 жълтъка от пресни яйца, да се смесят с половин чаена лъжичка лимонтузу и да се изпие сместа. При нужда да се повтори.

КЪРВЯЩИ ВЕНЦИ - Зелени листа от киселец се счукват и се поставят в устата като тампона на венците.

КЪРВЯЩИ ХЕМОРОИДИ - Плодовете на драката се накисват в зехтин 7 дни на слънце. Сутрин на гладно се взема по 1 супена лъжица, а след ядене по 1 чаша чай от същите плодчета.

З

      Категория: Рецепти на баба Ванга  
ЗА СГЪСТЯВАНЕ НА КОСАТА - След измиване да се полива с вода от сварени орехови листа и остролист живовляк.

ЗАПАРВАНЕ (подсичане у деца и възрастни) Дъбово дърво, проядено от червеи, се стрива на много ситни трици. След измиване мястото се напудря с този прах.

ЗАПЕК - 1-2 пъти на ден се взема по 1 супена лъжица мармалад, направен от сварени плодчета на черния бъз без захар. Захарта може да се замени с мед.

ЗАПЕК - Изпича се една ябълка и се залива с карамел (горена захар). Изяжда се, като поизстине.

Е

      Категория: Рецепти на баба Ванга  
ЕКЗЕМА - Букет горски цветя се сварява и с водата се облива болният.

ЕКЗЕМА - Изстисква се сокът от билката сапуниче и след добро измиване и почистване със спирт болното място се маже със сока.

ЕКЗЕМА - Да се изпекат до изгоряло 30 ореха. След това да се счукат на прах и да се размесят с рибено масло, да стане като мехлем. Почистеното място се маже с него.

ЕКЗЕМА (у дете) - Да се изкъпе с вода от сварен ечемик.

ЕКЗЕМА (на ръцете от перилни препарати) - Всеки ден да се правят хладки бани на ръцете, като във водата се разтваря 1 чаена лъжичка сода бикарбонат. Банята продължава около 15-20 минути. След това за десетина минути ръцете се потопяват в леко затоплен зехтин.

Интересни факти за храненето и здравето

      Категория: Любопитно  
# Мускулната треска се дължи на натрупване в мускулите на лактат - краен продукт от анаеробното разграждане на глюкозата. Вана, масаж и аспирин са добър начин за добавяне на повече кръв до мускулите, която да "отмие" лактата и да го транспортира до черния дроб.
# "Биохимия на златото" - в кръвта на жените този микроелемент се съдържа в двойно по-голямо количество, отколкото в тази на мъжете (патологична страст към бижутата?)
# Еритроцитът разгражда глюкозата само анаеробно, защото няма митохондрии.
# Сперматозоидите използват като главен енергиен източник за движението си фруктоза, а не глюкоза (яжте плодове и мед, мъже!)
# Способността за справяне на организма с хипоксични състояния (недостиг на кислород) е вродена - хора "хималайци".
# Ако след тежък преход в планината ви се иска "да приемете" алкохол и шоколад, първо вземете шоколада и след 40 мин. алкохола. В противен случай алкохолът ще инхибира глюконеогенезата (процес, осигуряващ мозъка с глюкоза), терморегулационният център в мозъка ще понижи активността си и ще последва хипотермия ("бяла смърт").
# Глюкозата е гориво №1 за нашите тела - "бензинът на организма".
# В мозъка няма гликоген - той "няма време" да си го разгражда до глюкоза, а си "внася" мономерна глюкоза "наготово" непрекъснато и директно от кръвта.
# При въглехидратно хранене количеството на гликогена в черния дроб може да стигне до 6-8 тегловни %. При гладуване за 24-48 часа този процент спада до 0.1, тъй като този гликоген става източник на кръвна глюкоза. В мускулите гликогенът е само 1 тегловен % и обезпечава с енергия единствено мускулното съкращение, следователно се изчерпва само при физическа работа, а не при гладуване!!!
# Новородените от майки-пушачки имат значително понижено чернодробно съдържание на гликоген - глюконеогенезата се инхибира от тютюневия дим.
# Научното име на кофеина е триметилксантин. При хронична употреба на кафе се индуцират ензимите деметилази, които инактивират кофеина.
# Кофеинът е мутаген - аналог на адениновите и гуаниновите бази в ДНК.
# Виаграта действа подобно на кофеина - инхибира ензима фосфодиестераза и по този начин осигурява в достатъчно количество цГМФ (цикличен гуанозинмонофосфат) - "метаболитът на ерекцията"
# Хипогликемия настъпва при концентрация на глюкозата в кръвта под 2mmol/l.
# Много често диабет II-ри тип е последица от затлъстяването. Адипоцитите (клетките на мастната тъкан) произвеждат хормоноподобното вещество резистин, което уврежда инсулиновите рецептори на клетките.
# Броят на адипоцитите в мастната тъкан "се програмира" още в детската възраст. В последствие вече съществуващите адипоцити могат само да се пълнят с мазнини и да нарастват.
# Липогенезата (синтез на мазнини) се активира от поемането на въглехидрати в излишък и този процес се активира от инсулина.
# Холестеролът е молекулният предшественик на жлъчните киселини и на всички стероидни хормони.
# Правилно е да се казва "кръвна глюкоза", а не "кръвна захар". Захарта е дизахаридът захароза, а глюкозата е мономер.
# Открит е ген, отговорен за т. нар. "генетично напълняване".
# Днес се оказва, че мастната тъкан е и мощен ендокринен орган, който може да ни навлече един куп проблеми на главата ... всъщност, не един, и не само на главата...
# Веществото, отговорно за създване на усещането за ситост след нахранване, се нарича лептин. Секретира се в кръвта от адипоцитите и се свързва с рецептор в хипоталамичните ядра на мозъка. При генетичното затлъстяване най-вероятно се касае за дефект в рецептора за лептина.
# Соята е великолепен хранителен продукт: съдържа незаменими аминокиселини, незаменими полиенови мастни киселини и фитостероли, които противодействат на всмукването на холестерола от храната.
# Спортът и физическата активност активират ендотела на кръвоносните съдове, той секретира простациклин в голямо количество, което води до разширяване на кръвоносните съдове и намаляване на кръвосъсирването. Оттук намалява опасността от инфаркт и инсулт.
# Маргаринът съдържа ненаситени растителни мазнини, които, за са преминат от естественото си течно състояние в твърдо, се подлагат на процес хидрогениране, протичащ при високо налягане и температура. При това цис-конфигурацията на двойната връзка на ненаситените мастни киселини преминава в транс и ензимите, отговорни за разграждането на мазнините в организма, не могат да ги "разпознаят". Така тези транс-мастни киселини "се натъпкват" в мастната тъкан и "пречат" на процеса на мастното разграждане.
# Суровите плодове и зеленчуци съдържат растителни влакна - целулози, хемицелулози, лигнин, танин и пектин. Те свързват жлъчните киселини, глюкозата и холестерола в червата, действайки като "метла" за храносмилателната система.
# Лайнинг: "Мазнините изгарят в огъня на въглехидратите"... ако имаме малко воля.
# Авицена: "Големи количества вино могат да имат само царете и философите: философът знае докъде да спре, а на царя всичко му е позволено".
# Ханс Селие: "Човекът представлява една свещ, която, ако човек си живее нормално, гори и свършва. Не палете свещта и от двете страни!"
# Най-големият атлет на планетата е бълхата, благодарение на белтъка резилин в крайниците й, който има способността рязко да се отпуска и с това да се осъществява завидния отскок.

Домашни италиански рецепти за красота

      Категория: Рецепти за красота  
Като маска с бързо възстановяващ еластичността на кожата ефект се препоръчва сместа от 1 лъжица мед, 1 лъжица прясно мляко, 1 лъжица брашно. Оставя се 15 минути върху лицето, след което се изплаква.

За почистване на черните точки от лицето пък е подходяща маската от парче варена тиква и 1 лъжица прясна сметана - оставя се за половин час, след което се изплаква.

Срещу мазна кожа пък се препоръчва маска от 1 лъжица мед и 1 лъжица пресен доматен сок - оставя се 20 минути и се изплаква.

Срещу много суха кожа - маската се прави от козе масло. След това се намазва лицето с нея и се оставя да действа 20 минути.

Против бръчки се препоръчва маска от 1 варен картоф и 1 лъжица кисело мляко. Тя се оставя 20 минути, след което се изплаква с хладка вода.

Срещу сенки под очите се прилага маска от 1 жълтък, 1 лъжица цветен мед, 1 лъжица зехтин, 1 лъжица прясно мляко. Престоява 10 минути, след което се изплаква.

Като почистваща маска за лицето се използва 1 чаша прясно мляко с листа от мента.

И

      Категория: Рецепти на баба Ванга  
ИЗГАРЯНЕ (болният е изгорил и двата си крака преди време от горещ ауспух) - Ванга казала, че огънят още „стои в краката и тлее). Препоръчала е следния мехлем: 6 жълтъка от пресни яйца и лъжички прясно, стопено масло се разбиват добре, докато сместа стане като майонеза. Краката се увиват неколкократно с марля, напоена с мехлема.

ИЗПАДАНЕ НА ДЕБЕЛОТО ЧЕРВО (у дете) - Нагрява се тухла и се залива със студена вода. Слага се отгоре вълнено парче плат. Когато температурата стане подходяща, детето се поставя да поседи върху кърпата, докато тухлата изстине.

за ИМУННА ЗАЩИТА - 1 път месечно се поливайте с вода, в която е сварена мащерка.

ИСТЕРИЯ - 1 букет от билката срамниче престоява 1 нощ в кофа със студена вода. На другия ден билката се сварява в същата вода и щом изстине, болният се полива с нея.

Ж

      Категория: Рецепти на баба Ванга  
ЖЪЛТЕНИЦА (при бебета, родени през лятото) - Да се поливат с вода, в която е сварена билката кукувича прежда.

Д

      Категория: Рецепти на баба Ванга  

ДЕТСКА КАШЛИЦА (упорита) - Сваряват се 1 картоф, 1 глава кромид лук и ябълка в литър вода, докато водата остане наполовина. дава се на детето три пъти на ден по чаена лъжичка.

ДЕТСКА КРЪГОВА ПЛЕШИВОСТ - Билката огнивче (1 стиска) се вари в половин литър гроздова ракия, така че да поври 5-10 минути. като изстине, течността се прибира в шише и всяка вечер се мажат с памуче оголените места.

ДЕТСКИ ОБРИВИ - Сваряват се коприва и бъз (листата) по равни части. Като изстине водата, с нея се облива цялото тяло на детето.

ДИАБЕТ (начална форма у дете) - Да се съберат цветовете на бяла черница. Да се сварят и с водата да се облее детето.

ДИАБЕТ (начална форма) - Да се пие отвара от къпинови връхчета.

ДИАБЕТ (у деца, в началото на заболяването) - Десетина кисели червени ябълки се сваряват в около 5 литра вода. Детето се облива с водата след изкъпване.

ДИЗЕНТЕРИЯ -1 стиска билка огнивче се вари в 1 литър вода около 10-15 минути. Пие се от водата по 1 кафена чашка само сутрин, 2-3 дни.

Най-естествените рецепти за красота

      Категория: Рецепти за красота  

Лайка – може да се ползва, когато е току-що откъсната или вече изсушена. Добавете я във ваната или към парни бани, а също можете да си направите компрес или отвара с нея.

Мед – много подходящ е за маски, както за цялостно покритие, така и за основа при омекотяването на ексфолиант. Омекотява и изглажда кожата.

Яйца – добавяйте ги в маската за лице, тяло и коса. Жълтъкът подхранва, а белтъка стяга и изсветлява кожата.

Овес – почиства и омекотява кожата. Подходяща основа за ексфолиант и подхранващи маски.

Сол – тонизира, изсмуква излишните течности и подхранва кожата с минерали. Вана с морска сол подготвя кожата за други процедури.

Куркума – традиционно се смята за женски специалитет. Подходяща основа за маски и ексфолиант. Притежава възстановяващ ефект.

Захар – може да се добави в ексфолиант за тяло, който почиства и омекотява кожата.

Краставица - притежава овлажняващи, охлаждащи и леко тръпчиви свойства. Използва се в маски и компреси.

Масло - растителното масло е подходящо за масаж и подхранващи маски.

Тоник за лице с ябълка и цветя
(освежава и съживява кожата)
Необходими са ви:

1 обелена ябълка
1 ч. лъжица мед
2 капки етерично масло от лимон
Свежи листенца от роза

Приготвяне: Разбийте ябълката на пюре, добавете меда и листенцата и залейте с вряла вода.
Оставете сместа 20 минути. Добавете етеричното масло и го нанесете на измито лице с помощта на памучен тампон. Останете така 10–15 минути. Можете да използвате тази рецепта и за парни бани. Залейте сместа с вряла вода и подишайте ароматните пари в продължение на 10–15 минути. Розовите листа изцяло могат да заместят изсушените билки и чайове.

Вани и ексфолианти
..помагат за почистване и освежаване на кожата, а ароматните растения и етеричните масла подобряват настроението.

Солна вана за крака
(освежава и ароматизира)
Необходими са ви:

200 грама морска сол
Изсушена лайка
Конски босилек
Стрита мента

Приготвяне: Залейте билките с два чаши вряла вода и оставете да покисне. Разтворете морската сол в съд с топла вода и добавете отварата. Потопете краката си в него за 10 минути. След това масажирайте със смес от захар и зехтин.

Смес от захар и зехтин за ръце
(пилинг и подхранващ ефект)
Необходими са ви:

1 ч. лъжица захар
1 ч. лъжица маслинено масло (може да добавите утайка от кафе, сол)

Приготвяне: Смесете всички съставки наведнъж и втрийте в дланите си. Масажирайте с тази смес и други загрубели участъци. Ако замените захарта с едра морска сол се получава отлично средство за антицелулитен масаж. А малко канела, стрит карамфил или мента помагат за подобряване на кръвообращението и повишават тонуса на кожата. След масажа измийте ръцете във вода.

Вана с цветя и билки преди сън
(успокоява и омекотява)
Необходими са ви:

Шепа изсушена лавандула
Шепа цветове от лайка
1 пакетче валерианови корени

Приготвяне: Смесете билките, сложете ги в плътно чувалче и го завържете. Сложете го под струя топла вода и напълнете ваната. Може да ги заварите във вряла вода, изцедете и ги добавете във ваната.

Балсами и процедури
Масажирайте загрятото тяло с ароматен балсам – скрап. Вземете душ и направете антицелулитни процедури.

Балсам след душ от остров Ява
(подхранва и изглажда)
Необходими са ви:

3/4 чаша захар
2 ч. лъжици куркума
1/3 чаша растително масло
Щипка ванилия и няколко капки етерично масло

Приготвяне: Смесете всички съставки до получаването на гъста каша. Вземете топъл душ и след това намажете кожата със сместа. Отново вземете душ, изтъркайте кожата с гъба, потопена в кисело мляко и отново отмийте с вода. Не се плашете, ако куркумата придаде на кожата жълт оттенък – горещата вода ще го премахне. Не ползвайте този скрап на чувствителна или разранена кожа.

Плодов бълсам за коса
(възстановява и подхранва)
Необходими са ви:

сок от 2 портокала
сърцевината на 1/2 ябълка
1/2 банан
1 ч. лъжица кимион

Приготвяне:Смесете всички съставки в блендер. Втрийте получената маса в чистата и овлажнена коса. Стойте 20 минути. За по-голям ефект увийте косата със затоплена кърпа. След това измийте добре с топла вода и шампоан.

Антицелулитен скрап
(укрепва и изравнява кожата)

Съставки
1 пакет хума
5 капки етерично масло от лимон, портокал или мандарина
2 к. лъжички канела

Приготвяне: Разредете хумата във вода и старателно разбърквайте. Добавете канелата и етеричното масло. Нанесете върху проблемните зони, размажете и увийте с тънък найлон. Облечете нещо топло и се завийте с одеало за 20-30 минути, след това махнете хумата. Тази професионална процедура премахма от клетките излишните течности и веднага намалява подпухналостта и неравностите.

Компреси и маски за лице
Затворете очи, отпуснете се и помислете за нещо красиво. Оставете освежаващата маска да стане повод, за да си отделите минутка внимание!

Маска от овесени ядки
(успокоява чувствителната кожа)

Съставки
1 ч. лъжица овесени ядки
1 ч. лъжица течна сметана
2 ч. лъжици вода
и малко сол

Приготвяне: Смесете всички съставки и нанесете на лицето за 10 минути. След това нежно разтрийте и измийте с топла вода. Тази стара рецепта помага за изглаждането на малките бръчици и успокоява раздразнената кожа.

Краставично – меден компрес
(омекотява сухата кожа)

Съставки
3 к. лъжици мед
10 капки лимонов сок
1 изстудена краставица

Приготвяне: Тази източна рецепта връща свежестта на кожата и нейния блясък. Добавете лимоновия сок в меда, нанесете на лицето и масажирайте в продължение на 5 минути. Не измивайте. После сложете върху шията и лицето парценца краставица и починете 15 минути.

Балсам от банани
(почиства и подхранва)

Необходими са ви
1/2 банан
1 ч. лъжица прясна сметана
1 ч. лъжица мед

Приготвяне: Разбийте банана на пюре. Затоплете сметаната, смесете с меда, и я излейте в пюрето. Нанесете маската на лицето и шията, останете с балсама 15-20 минути и отмийте с топла вода.

Маска от бадемово масло
(отстранява мазния блясък)

Необходими са ви
5–6 почистени бадеми
4 ч. лъжици овесено брашно
1/2 краставица
1–2 ч. лъжици хума

Приготвяне: Това е отлично средство за смесена кожа. Първо пригответе бадемовото масло: залейте ги с 1/2 чаша хладка подварена вода и след това смелете в блендера. Отделно смелете на каша краставицата без да я белите. Излейте сока в друг съд и го смесете с маслото. После изсипете овесеното брашно и хумата. Нанесете сместа върху лицето, леко разтрийте и останете така 15 минети. Оставащия сок от краставицата може да се използва отделно, като охлаждаща и тонизираща маска. Може да намокрите с него тампони и да си направите компрес на очите.

5 ОТЛИЧНИ РЕЦЕПТИ ЗА КРАСОТА

      Категория: Рецепти за красота  
Бъркането на маски в домашни условия има и много силен антистрес ефект. Отделете час за себе си, направете си маска, погрижете се и за тялото, и за душата си. А резултатът ще видите почти веднага.


1. Папая за мека кожа - вярно е, че папаята е по-скоро добра непозната, отколкото любим летен плод на нашите ширини, но пък вече го има и по нашите пазари и не пречи да се възползвате от полезните му съставки във всички негови форми. Домашната маска с папая се прави съвсем лесно.


Обелвате папаята, махате семките и половината намачквате с вилица. Слагате така полученото пюре на лицето си за около 15 минути и измивате с хладка вода. Резултатът е мека и подхранена кожа.


2. Сусам за ексфолиране и подхранване - сусамените семенца съдържат мастни киселини, които подхранват кожата, а ситно смленият сусам действа и като ексфолиант.


Частичките премахват най-горния слой клетки, а съдържащите се в семенцата масла омекотяват кожата. Смесете две чаени лъжици сусам с 2 супени лъжици зехтин и използвайте сместа като душ гел. Разбира се, след това трябва да измиете добре зехтина от тялото си и да не забравите да сложите хидратиращ лосион.


3. Блестяща коса със сода за хляб - не е тайна, че содата за хляб има широко приложение в кухнята.


Но е така и в банята. Смесете една лъжичка сода за хляб с количеството шампоан за едно измиване и нанесете върху косата. После изплакнете по обичайния начин и ще получите блестяща и чиста коса.


4. Зехтин за подхранване на косата - едно яйце и две лъжици зехтин - тази маска може да се превърне в любимия начин за прекарване на двадесетина минути на спокойствие.


След като нанесете сместа на косата си, покрийте главата с шапка за баня и кърпа. После измийте косата с шампоан, а колкото до резултата - няма да съжалявате.


5. Точков масаж с орехи - ореховите черупки са подходящо средство за масажиране на стъпалата.


Сложете единия си крак върху два или три ореха и движете стъпалото си напред-назад. Така ще стимулирате нервните окончания, разположени по стъпалото, и ще подобрите кръвообращението си
Отиди на страница  1 2 3 ... 29 [30] 31 32