Лавандула за сън, релаксация и здраве

лавандула
Лавандула

Лавандулата , Lavandula , от които има няколко известни вида, е храстовидна билка, която може да се намери в градините в цялата страна, където е обожавана заради прекрасните си малки сини цветни пъпки, които растат на въртелки. Той е известен в цял свят със своя популярен и приятен флорален аромат. Освен това изследванията потвърждават, че лавандулата произвежда леки успокояващи, успокояващи и успокояващи ефекти, когато ароматът й се вдишва, така че не оставяйте лавандулата си на открито само за да украсите градината, но я внесете на закрито да украси вас и вашия дом с някои от своите лечебни свойства.

От векове възглавниците са били пълнени с ароматни билки, треви и венчелистчета за подпомагане на съня.

Дамите от викторианската ера предпочитаха лавандулата в възглавниците си заради нейния сладък аромат и често я вдишваха, за да успокоят нервите си. Използването на лавандула като помощно средство за сън е старо като времето и настоящите изследвания сега започват да подкрепят това, което отдавна е известно.

И така, как да влеем аромат спокойствие в нашата нощна рутина?

Добавете изсушени цветни пъпки във възглавници директно или като поставите саше или подложка в калъфката за възглавници.

Напръскайте възглавниците и спалното бельо с пръскачка с етерично масло, състояща се от вода, етерично масло от лавандула и хамамелис или алкохол.

Масажирайте аромата (смесен с базово масло или масло от сладък бадем) в слепоочията, зад ушите и под носа.
Нанесете няколко капки етерично масло от лавандула върху салфетка и поставете под възглавницата.

Сварете чаша лавандулов чай преди лягане за сладки сънища.

ЛАВАНДУЛАТА ОСВЕЖАВА СТАИТЕ И ЧЕКМЕДЖЕТАТА

Изхвърлете синтетичните освежители за стаи и създайте естествен стаен попури, състоящ се от сушени пъпки от лавандула и всякакви други градински цветя или билки като здравец, розови листенца или розмарин. Не само, че ще мирише невероятно, но когато се постави в декоративна купа, добавя прилив на цвят и красота.

Изпирането на дрехите ви с аромата на лавандула може да послужи за предпазване от комари и за релаксиращ аромат! Както и да решите да я използвате, лавандулата има какво да предложи за здравето и в дома.

Може да харесате още...