Джинджифил – уникални ползи за здравето

Джинджиф
Джинджифил

Джинджифилът е корен, който осигурява редица ползи за здравето. Можете да ядете джинджифил по различни начини – от добавянето в любимите си ястия до пиенето на чай.

Както и да го вземете, джинджифилът предлага редица невероятни ползи за здравето и е бил използван в Индия от векове за лечение на настинки и други заболявания, свързани със зимата.

Той има естествено противовъзпалително действие, съдържа антиоксидантни свойства и като цяло помага за облекчаване на болката и други симптоми на по сериозни заболявания.

1.При дихателни проблеми
Джинджифилът има естествени антихистаминови свойства, така че ако страдате от настинка, грип или дори бронхит или нещо по-сериозно, може да помогне. Мнозина използват джинджифил за лечение на алергии и е доказано, че инхибира свиването на дихателните пътища и помага за стимулиране на секрецията на слуз, така че прави чудеса за тези, които имат пневмония. Само една чаена лъжичка от сока, смесена с лъжица мед, може да помогне за излекуване на възпалено гърло, а чаят от джинджифил е много популярна зимна напитка, защото помага за предотвратяване на задръстванията и проблеми със синусите.

  1. Гадене
    Следващия път, когато ви се гади, опитайте малко джинджифил. Дъвченето на корена може да помогне за облекчаване на гаденето и повръщането, причинени от редица проблеми. В сезона на грипа, малко пресен корен от джинджифил със сигурност е нещо, което искате да държите в хладилника си. Може да помогне за лечение на стомашно разстройство, причинено от грип, хирургия и се използва широко от пациенти с рак , което често придружава химиотерапията. Освен това помага на храносмилателната система да функционира правилно, като помага за по-доброто усвояване на храната, така че ако се чувствате преяли, дъвченето на малко джинджифил ще помогне – имайте това предвид в тези големи празнични дни.
  2. Настинка и грип
    Джинджифилът се използва от много години за лечение на обикновена настинка и грип. Проучванията показват, че накисването на само 2 супени лъжици пресен корен от джинджифил в гореща вода и пиенето му само два или три пъти всеки ден ще помогне за предотвратяване на настинка и грип. Вместо да лекувате тези симптоми, когато се появят, вие всъщност можете да помогнете да предотвратите появата им. Просто пийте чая от джинджифил 2-3 пъти всеки ден по време на сезона на настинки и грип и може дори да не се налага да се притеснявате, че ще се почувствате болни.
  3. Имунитет
    Джинджифилът може да помогне за укрепване на имунната ви система, като отново ви помага да се преборите с настинката и грипа, както и с други заболявания. Приемането на голямо количество джинджифил всеки ден може да помогне за предотвратяване на инсулт и инфаркт, защото помага за инхибиране на мастните отлагания, които обикновено намират път в артериите. Можете да пиете чай от джинджифил или просто да добавяте малко от подправката към ястията си няколко пъти седмично и значително да намалите риска от много сериозни заболявания.
  4. Главоболие
    Джинджифилът може да помогне за облекчаване на болката от главоболие, дори мигрена. За главоболие всъщност не е нужно да ядете подправката. Вместо това просто използвайте джинджифил на прах, за да създадете паста и след това нанесете тази паста върху челото си. Помага за облекчаване на възпалението в кръвоносните съдове, което облекчава главоболието. Много хора страдат от главоболие поради студено време, най-вече свързано със синусите, а пастата от джинджифил може да ви помогне да се насладите на зимните месеци, без да се притеснявате от главоболие всяка сутрин.
  5. Артрит
    Тъй като има противовъзпалителни свойства, може да помогне за облекчаване на болката при артрит. Болките в ставите и мускулите са относително чести през по-студените месеци. Ако просто добавите няколко капки масло от джинджифил във водата за баня и се накиснете за поне 15 минути, тези болки ще изчезнат. Това е страхотно лечение за тези, които страдат от артрит и просто за всеки, който се чувства малко болки след гребане на сняг или извършване на други натоварващи дейности.
  6. Рак
    Коренът на джинджифил има много антиоксиданти и има силата да намали броя на раковите клетки за някои видове рак. Проучванията показват, че джинджифилът може да се използва за борба с рака и че убива клетките на някои видове рак. Независимо от това, че поглъщате корена, било като го добавяте към храни, дъвчете го или приготвяте чай, той ще бъде много полезен в борбата с рака и проучванията показват, че може да помогне за предотвратяване на растежа на рака в определени ситуации.
  7. Менструални спазми
    Когато се накисва в чай, джинджифилът може да помогне за облекчаване на менструалните спазми. Просто купете чай от джинджифил или смелете свой собствен от пресния корен и го накиснете за около 10 минути. Пиенето на това няколко пъти през деня, докато сте в менструация, ще ви помогне да прогоните тези спазми, дори тези, които имат тежки крампи, могат да разчитат на джинджифила, за да се почувстват по-добре.
  8. Треска и втрисане
    Тази треска и тези тръпки, които получавате при настинка или грип, няма да са нищо, когато пиете малко чай от джинджифил всеки ден. Тъй като насърчава отделянето на слуз, той също така ще помогне при запушване и пиенето му, преди да почувствате треска и втрисане, може да спре тези симптоми, преди да започнат. Можете да закупите чай от джинджифил от магазините за натурални храни или да си направите сами, по ваш избор. Както и да го направите, това със сигурност ще ви помогне да задържите тези тръпки и треска.

Може да харесате още...