Бабини (народни) рецепти при зъбобол

Още от нашите баби до днешни дни са достигнали народните рецепти за борба със зъбобола. Ето как в по-старо време, когато не е имало модерно-оборудвани зъболекарски кабинети, нашите предци са се справяли с тези болки.

– С парче не осолена сланина нашите баби и дядовци са се избавяли от зъбобола, като са го налагали между венеца и бузата. След двайсетина минути болката утихва.

– Карамфилът е бил друго средство срещу досадната болка. Слага се зрънце карамфил в болния зъб. Растението помага и при зъбни инфекции, тъй като притежава антисептични свойства.

– Смес от щипка черен пипер и четвърт чаена лъжичка готварска сол също е народен илач срещу кариеси. Използването й всекидневно ще предотврати появата на кариеси, ще спре кървенето на венците и ще премахне лошия дъх от устата.

– Ако венците ви кървят, тогава сутрин жабурете в устата разтвор от кислородна вода. След което за няколко минутки дъвчете магданоз.

– За здрави зъби е полезно три пъти на ден да дъвчете медена пита.

– Ако имате гнойни и възпалителни процеси в устната кухина, трябва да я изплаквате с отвара от невенов цвят. Една супена лъжичка съцветия се заливат с 200 милилитра вода. Сместа се държи на водна баня в затворен съм 5-6 часа.

– Ако ви мъчи упорит зъбобол, изплакнете устната кухина с екстракт от синап. След няколко процедури болката утихва.

-При зъбобол зъбът и мястото около него се намазват много хубаво с една скилидка чесън, а друга скилидка се слага в ухото от страната, от която е болният зъб-или, ако боли десен зъб значи слагаш в дясно ухо.

Може да харесате още...