При възпален черен дроб

Има ли билково лечение на чернодробно възпаление?
Ще подберем за вас някои от прочутите рецепти на баба Ванга:

При възпаление на черния дроб върху мястото на органа се поставя компрес от сварени небелени и смачкани картофи.

В 3 чаени чаши вряща вода се слага по една чаена лъжичка от следните билки: маточина, лайка, глухарче, невен, мента, бял оман, шипка, зърнастец. варят се 3 до 5 минути, след което се оставят да киснат един час. Отварата се прецежда и се дава на болния да пие по една кафена чашка 6 пъти дневно – 15 минути преди хранене и 30 минути след храна. Лечението трае 2 до 3 месеца и след прекъсване от 15 дни може да се повтори до пълно оздравяване.

Билката бутрак, или камшик, успешно се прилага при хроничен хепатит. Тя действа противовъзпалително, кръвоспиращо и капиляротонично. Използва се и при литиаза на жлъчния мехур, възпаление на лигавиците в устната кухина, чревни разстройства, бяло течение. Две супени лъжици се слагат в 400 милилитра вряща вода. Престояват в нея един час. Сместа се прецежда и се пие по една кафена чашка преди ядене по три пъти на ден. Не се препоръчва при хронична сърдечна и бъбречна недостатъчност и отоци.

При хепатит може да се използва и друга рецепта от народната медицина: Смесват се 60 грама стръкове синя жлъчка, 40 грама корени синя жлъчка, 40 грама стръкове полски хвощ, 30 грама корени от змийско мляко, 60 грама корени от глухарче, 60 грама стръкове от камшик, 40 грама кора от кисел трън, 40 грама стръкове от синя метличина, 30 грама корени от жълта тинтява, 50 грама плод от шипка и 30 грама листа от мента. Две супени лъжи-ци от сместа се заливат с половин литър вряща вода. Сместа се оставя да ври около 5 минути. Пие се по 150 милилитра преди ядене, три пъти на ден.

Може да харесате още...