Форуми

Редактори: admin, feisty
Автор Отговор
admin
ср юни 22 2011, 08:44
admin

Регистриран потребител #1
Регистриран: сб фев 13 2010, 06:13
съобщения: 39



Поради зачестилите въпроси относно съхранението на тибетската гъба реших да напиша тази статия.

Има няколко начина за съхранение и всеки индивидуално ще трябва да си го подбере,според случая.

1.Може да съхранявате тибетската гъба в млечен разтвор при температура около 0-5° C, като на всеки 10-12 дни млякото трябва да се подменя.Което значи,че:

поставяте гъбата в даден съд и я заливате с пресно не-сварено мляко
поставяте съда някъде в хладилника - примерно на вратата
и след около 10-12 дни подменяте млякото.

2.Преварявате определено количество вода,
след което я оставяте да изстине.
поставяте гъбата в даден съд и я заливате с преварената и охладена вода
след което поставяте съда в хладилника.
Така гъбата може да изкара около 45 дни без никакъв проблем.

3.Вземате кефирните зърна, измивате ги със студена преварена вода и ги подсушавате. Поставяте ги в марля или салфетка за няколко дни на стайна температура. След като изсъхнат те придобиват жълтеникав цвят и вече е време да ги прехвърлите в найлоново пликче. Поръсвате ги обилно със сухо мляко, слагате ги в хладилника или просто на хладно място и така може да ги съхранявате до максимум 12 месеца. Ако искате отново да ги използвате, просто ги измивате отново със студена и преварена вода и ги поставете в мляко на стайна температура.

ЗАБЕЛЕЖКА:

За да получите добре ферментирал кефир с познатите за него вкусови и лечебни качества, трябва да направите 2-3 цикъла на ферментация, като на всеки 24 часа подменяте млякото. И не трябва да пиете нито вие, нито домашните ви любимци получените няколко смеси.

Най-отгоре
 

Иди:     Най-отгоре

Публикувайте тази тема: rss 0.92 Публикувайте тази тема: rss 2.0 Публикувайте тази тема: RDF