Форуми

Здраве и красота :: Форуми :: Здравни проблеми и лечението им. :: Дано заедно успеем да се опазим от подобни неприятности
 
<< Предишна тема | Следваща тема >>
Среброто като лекарство
Редактори: admin, feisty
Автор Отговор
admin
чт яну 20 2011, 05:38
admin

Регистриран потребител #1
Регистриран: сб фев 13 2010, 06:13
съобщения: 39
Още Гален и Аристотел са използвали металите за лечение на най-различни болести; съвременната хомеопатия продължава тази традиция: аргентум нитрикум е прекрасно хомеопатично лекарство, приготвено от сребро, и е много подходящо за успокоение на нервната система, а също и при диария. Среброто е дефицитен метал, който има най-различни приложения в електрониката, киното, фотографи¬ята, медицината...
Трябва да имате предвид, че не всеки организъм понася среброто — ако носите сребърни бижута и кожата под тях започне да потъмнява, по-добре се откажете за известно време от този метал.
От дълбока древност са известни свойствата на среброто да пречиства водата. Индийците обеззаразявали водата, като пускали в нея нагорещено сребро.
В сравнение с хлора, хлорната вар, сублимата и карболовата киселина, среброто има най-силно изразени дезинфекциращи свойства. Археолози открили при разкопки сребърни манерки за вода, датиращи от 5 век пр. н. е. — явно още тогава са били известни антибактериалните свойства на среброто.

Водата може да се пречиства в домашни условия със сребърни електроди. За да получите сребърна вода, е достатъчно да имате батерия или акумулатор с постоянно напрежение на тока 3-12 V (може и токоизправител със същото напрежение) и парче чисто сребро. Среброто чрез проводник се съединява с положителния полюс на батерията (респ. акумулатора или токоизправителя) и се потапя в чаша с вода Трябва да внимавате проводникът да бъде над вода¬та. Към отрицателния полюс свързвате друг проводник на разстояние 5-12 мм и го потапяте във водата Сребърна вода с концентрация 20 мг/л се получава за 30 минути.

Съхранявайте я на тъмно (на светлина тя се разлага) и преди употреба разклащайте. Тя е идеалното средство за дезинфекция на рани, също така и за изплакване на устната кухина при стоматит и гингивит; за промивки на очите при блефарит, конюнктивит, кератит. Помага и при обилна менструация, климакс, изтощение.
Гаргарите със сребърна вода са много ефикасни при фарингит, ларингит, синузит, тонзилит, ринит, ангина, грип. Сребърна вода с концентрация 20 мг/л се препоръчва при язва на стомаха и дванадесетопръстника, хроничен хиперациден гастрит, колит, ентерит с повишено отделяне на стомашен сок, невро¬за, захарен диабет — пие се по 2 с. л. З пъти дневно 15-20 минути преди хранене.
Лечението продължава от 1 до 3 месеца.

Естествено, прекалената употреба на такава вода може да доведе до неприятни последици: главоболие, световъртеж, конвулсии, болки в дясното подребрие, лицето може да придобие сиво-зеленикав оттенък. Тези симптоми сигнализират, че в кожата и лигави¬цата се е натрупало по-голямо количество сребро. При появата на подобни оплаквания спрете да носите сребро и да пиете сребърна вода за известно време.

В миналото богатите семейства са използвали сребърни съдове и прибори за хранене — те подобряват вкусовите качества на храната, освен това влияят благоприятно при възпаление на червата и регулират киселинно-алкалния баланс на организма. Ако поставите плодове в сребърна фруктиера, те ще запазят свежестта си много дълго време.
Ако страдате от сърдечна недостатъчност, носете сребърна гривна на лявата ръка.
Сребърните украшения потъмняват много бързо, ако се носят от егоистични, безчувствени, духовно бедни хора.

Най-отгоре
 

Иди:     Най-отгоре

Публикувайте тази тема: rss 0.92 Публикувайте тази тема: rss 2.0 Публикувайте тази тема: RDF