За да можете да използвате пълната функционалност на сайта се нуждаете от
РЕГИСТРАЦИЯ
Тя е лесна и кратка и отнема не повече от 35 секунди.
Здравей
Потребител:

Парола:


Помни ме

[ ]
[ ]
[ ]

Търсене в сайта
Анкета


Какво предпочитате - лечение с билки или с антибиотици?с билки

с антибиотициПубликувана от admin
гласувания: 751
Предишни анкети

Бабини(народни) рецепти при зъбобол

      Категория: Бабини рецепти  
Още от нашите баби до днешни дни са достигнали народните рецепти за борба със зъбобола. Ето как в по-старо време, когато не е имало модернооборудвани зъболекарски кабинети, нашите предци са се справяли с тези болки.

- С парче неосолена сланина нашите баби и дядовци са се избавяли от зъбобола, като са го налагали между венеца и бузата. След двайсетина минути болката утихва.

- Карамфилът е бил друго средство срещу досадната болка. Слага се зрънце карамфил в болния зъб. Растението помага и при зъбни инфекции, тъй като притежава антисептични свойства.

- Смес от щипка черен пипер и четвърт чаена лъжичка готварска сол също е народен илач срещу кариеси. Използването й всекидневно ще предотврати появата на кариеси, ще спре кървенето на венците и ще премахте лошия дъх от устата.

- Ако венците ви кървят, тогава сутрин жабурете в устата разтвор от кислородна вода. След което за няколко минутки дъвчете магданоз.

- За здрави зъби е полезно три пъти на ден да дъвчете медена пита.

- Ако имате гнойни и възпалителни процеси в устната кухина, трябва да я изплаквате с отвара от невенов цвят. Една супена лъжичка съцветия се заливат с 200 милилитра вода. Сместта се държи на водна баня в затворен съм 5-6 часа.

- Ако ви мъчи упорит зъбобол, изплакнете устната кухина с екстракт от синап. След няколко процедури болката утихва.

-При зъбобол зъбът и мястото около него се намазват много хубаво с една скилидка чесън,а друга скилидка се слага в ухото от страната,от която е болният зъб-или,ако боли десен зъб значи слагаш в дясно ухо.Преглеждания: 13195

Подобни новини :
Народни лекове при зъбобол
ИЗПИТАНИ РЕЦЕПТИ...
Народни рецепти
Рецепти за красота
Рецепти за красота 1
Рецепти за красота-2
5 ОТЛИЧНИ РЕЦЕПТИ ЗА КРАСОТА
Най-естествените рецепти за красота
Прости рецепти за красота
Яйчени рецепти за красота