За да можете да използвате пълната функционалност на сайта се нуждаете от
РЕГИСТРАЦИЯ
Тя е лесна и кратка и отнема не повече от 35 секунди.
Здравей
Потребител:

Парола:


Помни ме

[ ]
[ ]
[ ]

Търсене в сайта
Анкета


Какво предпочитате - лечение с билки или с антибиотици?с билки

с антибиотициПубликувана от admin
гласувания: 737
Предишни анкети

Болни уши

      Категория: Бабини рецепти  

Ако ухото ви е възпалено, вечер капнете сок от лук с водка - 2 капки сок се смесват с 4 капки водка.

Ако ушите ви болят и от тях тече гной, изпечете една глава лук - средноголям размер. Когато тя изстине, сложете малко от получената кашица в стерилен бинт и капнете във всяко ухо по 2 капки от получения сок. Процедурата се прави през нощта. Всеки ден използвайте нова глава лук. Една седмица е достатъчна да се излекувате.

Ако получавате шум в ушите, смесете по една супена лъжица мента и салвия и залейте с половин литър гореща вода. Оставете сместа да престои 20-30 минути и изпийте тази порция през деня на 3-4 приема. Лекувайте се, докато шумът изчезне.

Против отит използвайте следната рецепта: залейте една супена лъжица смлени корени от бял оман с половин чаша вода. Сложете на водна баня и оставете да се изпарява, докато в съда остане само една супена лъжица течност. Прецедете и слагайте в ушите по 2-3 капки няколко пъти на ден.

И накрая, дори и да не ви безпокоят проблеми с ушите, винаги след баня леко намазвайте външния проход и преддверието на слуховия проход с растително масло или мазен крем. Така няма да се появят микроцепнатинки, през които са способни да проникнат инфекции.


Преглеждания: 2284

Подобни новини :
При болни стави