За да можете да използвате пълната функционалност на сайта се нуждаете от
РЕГИСТРАЦИЯ
Тя е лесна и кратка и отнема не повече от 35 секунди.
Здравей
Потребител:

Парола:


Помни ме

[ ]
[ ]
[ ]

Търсене в сайта
Анкета


Какво предпочитате - лечение с билки или с антибиотици?с билки

с антибиотициПубликувана от admin
гласувания: 751
Предишни анкети

КАК ДА ИЗБЕГНЕМ ХЪРКАНЕТО

      Категория: Любопитно  
Хъркане

Не само полезно , но и приятно средство са ароматните билки. Сложете във възглавницата си сушени дафинови листа или сушени и стрити на прах шишарки от хмел.

Анатомичната причина за хъркането е следната. По време на сън долната челюст се отпуска и устата на спящия леко се отваря. При това въздухът влиза и през носа, и през устата. Двата потока въздух по пътя си срещат заслон. Това е мекото небце и там се случва завихряне. Небцето започва да се клати и да се опира в езика. Така се образуват звуци с различен тембър в зависимост от това доколко са слаби мускулите и колко близо са до езика.

 

Шумът при хъркане при някои хора понякога достига 70-80 децибела/ имайте предвид, че шумът в една тъкачна фабрика е 100 децибела, а при излитане на самолет 180 децибела/.

 

Хъркането нарушава дълбокия сън, ограничава достъпа на кислород в организма, затова често хъркащите получават виене на свят и сънливост през деня. В света има патентовани над 300 средства за борба с хъркането, повечето от които са основани на това хъркащият да се събуди.

 

Лекарите предлагат малка операция. Тя се състои в изрязване на горната част на гръкляна - тази, която пречи на въздуха да премине свободно и предизвиква хъркане. Китайски фармаколози пък създали капки против хъркане, които се капват в носа преди сън.Преглеждания: 1101