За да можете да използвате пълната функционалност на сайта се нуждаете от
РЕГИСТРАЦИЯ
Тя е лесна и кратка и отнема не повече от 35 секунди.
Здравей
Потребител:

Парола:


Помни ме

[ ]
[ ]
[ ]

Търсене в сайта
Анкета


Какво предпочитате - лечение с билки или с антибиотици?с билки

с антибиотициПубликувана от admin
гласувания: 757
Предишни анкети

Ябълките удължават живота

      Категория: Любопитно  
Редовната употреба на ябълки ...


Редовната употреба на ябълки спомага за удължаването на живота, както и за по-бавното стареене, твърдят британски учени от Института за изследване на храната в град Норич.
Също така консумирането на ябълки помага да бъде преборен ракът на гърдата,показва изследване.
Те са открили в ябълките сложен комплекс, който има свособността “да подмладява сърцето, да подобрява циркулацията на кръвта и да повишава нивото на защита на имунната система”, съобщава ИТАР-ТАСС.

“Най-рационалните начини да се продължи живота с поне 10 г. повече, са несъмнено здравословното хранене и физическата активност”, утвърждават специалистите. “Дори само изяждането на поне една ябълка дневно добавя към живота три години, а заниманията с физически упражнения всеки ден по един час – още две”.

Епикатехин полифенолът притежава уникалната способност да влияе позитивно на сърдечно-съдовата система в това число да поддържа и еластичността на кръвоносните съдове.

В хода на изследването си учените са установили, че епикатехинът понижава с около 21% процеса на втърдяване на стените на съдовете, а именно това е една от основните причини за развитието на сърдечни заболявания, вкл. инфаркт и инсулт.

Резултатите от наблюденията над доброволци, употребяващи значително количество ябълков сок, показват, че тяхната сърдечно-съдова система и организмът им са с показатели на “поне 17 години по-млади хора”.

Най-значителна концентрация на епикатехин полифенол има в дивите ябълки, подчертават британските учени.

Ябълките помагат за понижаване на нивата на холестерола и за свалянето на килограми.
Учените открили, че хората, които ядат по 1 ябълки на ден в продължение на шест месеца, намаляват с почти 25% нивата на вредния LDL холестерол, който се смята, че води до съсиреци в артериите.

Смята се, че положителното въздействие върху холестерола се дължи на антиоксидантите в ябълките, а вталяващият ефект е предизвикан от съставка, която потиска апетита.
Преглеждания: 1237

Подобни новини :
Сексът удължава живота
Шесте истини за живота